fbpx

Kam v Praze s dětmi zdarma? 7 našich tipů

kam v praze s dětmi zdarma

Přemýšlíte, kam se vydat v Praze s dětmi, aby to nenarušilo váš rodinný rozpočet? Nemusíte dávat tisíce za vstupenky do míst, které třeba ani vaše děti bavit nebudou.

Ať už máte hluboko do kapsy nebo hledáte zážitky, které jsou zdarma a přesto si je s dětmi užijete, jste na správném místě.

V našem článku najdete 7 tipů, kam se vydat s dětmi v Praze zdarma. Všechna místa jsme s dětmi navštívily a líbila se nám.

Kam se tedy vydáme?
Armádní muzeum

Nově zrekonstruované Armádní muzeum na mě udělalo obrovský dojem. Tři patra expozic jsou rozděleny chronologicky. Expozice jsou výpravné, najdete tu spoustu zajímavých prvků. Vzhledem k zaměření muzea nečekejte moc interaktivních prvků pro děti.

Ve třetím patře najdete příjemnou kavárnu s krásným výhledem na Prahu.

Engine Classic Cars Gallery

Pokud máte doma milovníka aut, jako my, vezměte ho do tuchoměřického nákupního centra POP nedaleko Letiště Praha, kde si prohlídnete desítky modelů luxusních aut a veteránů. Naši kluci byli z aut nadšeni.

Letecké muzeum Kbely

V současnosti má muzeum ve svých sbírkách 275 letadel, z nichž téměř 100 je vystaveno v krytých halách a 25 ve venkovní expozici. Řada letounů patří k unikátům.

Návštěvu Leteckého muzea spojte s expozicí v historických hangárech Staré Aerovky, které jsou nedaleko.

Otevřeno mají v sezóně květen až říjen, a to každý den mimo pondělí od 10.00 – do 18.00 hodin. 

letecke muzeum kbely

Hamleys

Nejznámější pražské hračkářství má vstup zdarma a přesto si tu užijete dost zábavy. Děti se tu mohou sklouznout na klouzačce, projet se na kolotoči nebo si zahrát nějakou elektronickou hru. V Hamleys se nachází i zrcadlové bludiště a Motýlí dům, ze kterého jsme byli nadšení. Ač je vstup do Hamleys zdarma, je možné, že vám návštěva trochu provětrá peněženku.

Návštěvnické centrum České národní banky

Seznamte se s Českou národní bankou v jejich návštěvnickém centru a podpořte děti v rozvoji finanční gramotnosti.

Expozice je opravdu moc pěkná a interaktivní. Ač bych ji doporučila pro starší děti (podle mě tak od 4. třídy ZŠ), tak i moje děti si tam našly to, co je bavilo. Zkoušeli jsme vybírat peníze s bankomatu, prohlédli si 100 mil. minci v trezoru, povídali si o směnném obchodu.

kam v praze s dětmi zdarma

Herna Atlas v Národní galerii

Ve Veletržním paláci v Praze se můžete vydat s dětmi zdarma do herny Atlas. Ta se nachází v prvním patře a největším tahákem pro nejmenší návštěvníky je molitanová hernička, kde se mohou děti dostatečně vyřádit, když venku prší. Dále tu je několik stanovišť, kde si děti mohou zahrát na bicí, nakreslit obrázek, relaxovat s knihou nebo se protáhnout při józe.

Najdete tu i kavárnu, která byla v době naší návštěvy na konci ledna v provizorním provozu.

kam v praze s dětmi zdarma

Atrium Žižkov

Zajímavý prostor nedaleko Žižkovského televizního vysílače láká do dubna své malé návštěvníky na interaktivní výstavu Neboj, neboj. Ač není moc rozsáhlá, děti se tu zabavily asi na hodinu.

Naše děti nejvíc bavilo zpívat do mikrofonu, který měnil hlas, a prolézat temnou dírou.

Po výstavě můžete dojít na něco dobrého do místní kavárny.

kam v praze zdarma

Další místa, kam se s dětmi vydat v Praze, když prší, najdete v našem průvodci, který si můžete zakoupit tady a jeho elektronická podoba je ke stažení tady.

kam v praze s dětmi, když prš

Znáte ještě další místa pod střechou, kam se vydat s dětmi v Praze zdarma? Dejte nám vědět do komentáře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top