fbpx

Pojďte se bavit na interaktivní výstavu Včela, cesta do včelího města v Roztokách

roztoky včela výstava

Na začátku dubna otevřelo Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy interaktivní výstavu pro děti Včela, cesta do včelího města. Protože máme rádi výstavy a výlety za kulturou, museli jsme se sem vydat.

Celá výstava Včela je koncipovaná jako hra, ve které plníte na několika stanovištích různé úkoly tak, abyste se dostali až ke včelí královně a získali od ní odměnu. My jsme měli štěstí, že zrovna během naší návštěvy byli přítomni tvůrci výstavy, kteří nás s výstavou blíž seznámili.

Ke hře dostanete plánek s popsanými úkoly, kde jsou také napsané zajímavosti ze světa včel. I my dospělí jsme se něco nového dozvěděli.

včela výstava roztokyNaše děti nejvíc zaujala péče o malá včelí miminka a je bavilo si hrát s pylem. Nadšené byly také ze včelí královny, která svými šaty opravdu zaujme.

Oceňuji, že odměna od královny byla tematická.

Ve druhé části zámku najdete výstavu  Včely a jejich svět. Ta je vhodná spíše pro starší děti, ale našim dětem se i tato část líbila. Seznámí se tu s druhy opylovačů, prohlédnou si různé druhy úlů, pod mikroskopem prozkoumají části těla hmyzu a v poslední místnosti si mohou na chvíli odpočinout a nakreslit obrázek.

Líbilo se mi, že informace byly poučné a vhodné i pro menší děti.

včela roztoky

Za nás je výstava Včela, cesta do včelího města nejlepší interaktivní výstavou, kterou můžete v současné době v Praze a okolí navštívit. Přestože není prostor velký, strávili jsme tu s dětmi přes dvě hodiny a kdyby nezavírali, tak si děti hrají i déle.

Výstavu Včela v Roztokách můžete navštívit od středy do neděle v čase 10-18 hodin. 

Vstupné 140 Kč, snížené 90 Kč, rodinné 370 Kč.

Návštěvu Včela, cesta do včelího města bych doporučila pro děti od dvou let, i tito nejmenší účastníci si najdou zábavu.

Na nádvoří zámku u pokladen se můžete občerstvit v kavárně. Jediným nedostatkem jsou toalety, které se nachází v jiné části zámku. Proto nezapomeňte, hlavně s malými dětmi, dojít na toaletu ještě před vstupem na výstavu.

Rozhodně doporučuji sledovat stránky Středočeského muzea, konají se tu další zajímavé (doprovodné) akce.

 

2 Komentáře

  1. Štěpánka Žolčáková
    12. 5. 2022

    Dobrý den, na jak dlouho tak výstava je? Kolik času si vyčlenit?
    Děkuji

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      12. 5. 2022

      My jsme tam byli asi dvě hodiny. Ale řekla bych tak hodinu dvě.
      Navíc je tam teď ještě nějaká archeologická výstava.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top