fbpx

Levandulové údolí v Chodouni u Zdic – místo pro celou rodinu

levandulové údolí zdice

Nedávno jsem u kamarádky na instagramu objevila fotku s levandulovými bochánky. Vůni levandule miluju, a tak jsem zjišťovala, kde tuto krásu mohu obdivovat. Znám levandulovou farmu na jižní Moravě a navštívila jsem i farmu pod Řípem v Židovicích. Toto místo se ale nachází kousek od Prahy směrem na Plzeň a jedná se o Levandulové údolí v Chodouni u Zdic.

Jednou takhle ve čtvrtek nemáme s dětmi žádné plány, tak sedáme do auta a vydáváme se za vůní levandule.

Při příjezdu trochu bloudím a navigace mě vede kamsi do útrob hospodářského objektu, kde Levandulové údolí nečekám. Dám na svůj orientační smysl a za chvíli už parkujeme.

Co mě zaujalo, že je celý areál poměrně rozsáhlý a přizpůsobený i pro malé návštěvníky. Najdete tu spoustu herních prvků. Naše děti strávily nejvíc času u vody, kde si hrály s lodičkami. (Náhradní oblečení nutné!) Skrz celý areál vedou zastavení pro děti, které seznamují s místní krajinou, historií, hospodářskými zvířaty. Pro dospělé tu najdete stezku, která má v současné době 8 zastavení a prohloubí vaše znalosti o levanduli. 

V duhovém stanu najdete restauraci a levandulový obchod, ve kterém si můžete nakoupit místní produkty, a prostornou jídelnu v boho stylu. Zde se také konají workshopy, kterých se tu pořádá poměrně hodně. Můžete si vyrobit vlastní krém, parfém, mýdlo nebo si zacvičit jógu mezi voňavými keříčky. Maminky by možná přivítaly aromaterapii v Bylinkovém domku, kde si prý odpočinete za hodinu tak, jako za tři dny v lázních, (Škoda, že jsem nedala děti na hodinu někam na hlídání..) nebo program Den pro bohyni!

Fotku u rozkvetlých levandulí si udělat můžete, když se budete pohybovat mezi keříky opatrně a uděláte útratu v obchodě či restauraci nebo si koupíte náramek (ten získáte za nákup nad 500 Kč).

Nám se v Levandulovém údolí u Zdic moc líbilo. Děti by si tu hrály celé odpoledne, kdyby nás nevyhnal déšť. Údolí jsme navštívili ve všední den odpoledne a lidí tu bylo poměrně málo. O víkendech tu bývá prý většinou lidí hodně. Pokud tedy nemáte o prázdninách co dělat ve všední den a také milujete vůni levandule, rozhodně Levandulové údolí navštivte.

Naše další tipy na výlety kolem Prahy najdete tady.

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top