fbpx

Muzeum LEGA Kutná Hora- svět z milionu kostek

muzeum lego kutna hora

Máte doma milovníka LEGA a hledáte tip na pohodový výlet, ze kterého bude vaše ratolest odjíždět nadšené a bude o návštěvě ještě dlouho vyprávět? Pak se rozhodně vydejte do Muzea LEGA v Kutné Hoře.

Muzeum LEGA jsme navštívily s dětmi 2,4 a 6 let a mojí maminkou v během jarních prázdnin.

V celém Muzeu LEGA v Kutné Hoře si prohlédnete více než 1000 unikátních modelů. Některé jsou opravdové historické skvosty, jiné si třeba pamatujete sami ze svého dětství. Mě a mojí maminku moc bavilo hledat exponáty, které jsme doma měli nebo ještě máme.

Raritami Muzea LEGA v Kutné Hoře jsou ojedinělé modely kutnohorských památek Kostnice a Chrámu sv. Barbory. Tady nás moc bavilo prohlížet všechny detaily. V Kostnici (která stojí ve stejné ulici jako je Muzeum LEGA) to byly hradby z kostí, u Chrámu sv. Barbory jsme si prohlíželi všechny turisty.

muzeum lega kutna hora

Také mě zaujalo, že si v muzeu prohlédnete jak exponáty, tak se dozvíte spoustu zajímavostí z historie značky. V horním patře v „kině“ si děti mohou sednout do polštářů a sledovat animovaný příběh, který představuje právě historii LEGA.

Věděli jste třeba, že stavebnice byla původně ze dřeva?

Zároveň se také dozvíte o továrně na Kladně. Kdy a proč vznikla a jakou má rozlohu nebo kolik stavebnic zvládne vyrobit.

V herně najdete dva bazénky plné LEGA. Odtud je ale docela problém děti dostat.

muzeum lega kutná hora

V současné době má Muzeum LEGA v České republice 5 poboček– v Praze, Kutné Hoře, Špindlerově Mlýně, Jeseníku a v Poděbradech.

Vstupenky zakoupíte pohodlně přes internet nebo na jednotlivých pobočkách. Při nákupu vstupenek online navíc získáte slevu.

Otevřeno je každý den v čase 9-17 hodin. 

Součástí muzea je i velká prodejna, kde mají opravdu bohatý výběr! Zároveň je tu i originální kavárna, ve které jsou součástí každého stolu bedna s LEGEM, takže děti si mohou stavět, zatímco vy si dáte v klidu kávu.

muzeum lega kutná hora

V Muzeu LEGA v Kutné Hoře je také možnost se ubytovat v unikátním LEGO hotelu. I my jsme tu v rámci spolupráce strávili noc a byli jsme všichni moc nadšení. Pokud vás to zajímá víc, nenechte si ujít následující článek, ve kterém vám budu sdílet naše dojmy.

Pokud chcete další inspiraci, co dělat s dětmi v Kutné Hoře a okolí, přečtěte si náš článek TADY.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top