fbpx

Kam v Praze, když prší? 8 kreativních míst pro děti

Rádi tvoříte a chtěli byste rozvíjet kreativitu u svých dětí? Kde v Praze najdete kreativní místo, kam se s dětmi vydat, když třeba prší?

To vše se dočtete v našem článku!
Herny Národní Galerie

Jedno z našich nejoblíbenějších míst jsou rozhodně Herny Národní galerie ve Veletržním paláci. V úterý a ve středu dopoledne a odpoledne se tu konají speciální herny pro děti od 1,5 roku do 5 let.

Na několika stanovištích si tu můžete vyzkoušet různé techniky a činnosti, které odkazují na nějakou výstavu nebo aktivitu v Národní galerii. Leckdy se jedná o jednoduché hry, malování, sestavování, které ale děti zabaví a rozvíjí se jejich estetické cítění.

Každý týden je herna na jiné téma. Vstupenky můžete zakoupit online nebo na místě a stojí 80 Kč.

Archihrátky

V Centrum architektury a městského plánování se konají akce pro děti zvané Archihrátky. Na několika stanovištích se děti seznámí s architekturou budovy, projdou se po vzorníku pražské dlažby a podívají se do interiéru. Vyzkouší si práci s různými materiály, budou skládat, stavět a hrát si.

Program je určen pro předškolní děti ve věku 2 až 6 let v doprovodu rodičů. Vstupenky stojí 50 Kč (jedna vstupenka platí pro dítě s doprovodem).

Zdroj: ttps://praha.camp/
Smalterie

Dalším místem, které nadchne kreativní duše, je dílna Smalterie. Tady si můžete vlastnoručně namalo

vat hrnek či jiné nádobí, různé cedulky, náramky nebo drobné šperky. Svůj výrobek si po skončení tvoření můžete hned odnést. Vypalování trvá jen pár minut.

Otevřeno je každý den, ale je třeba si místo zarezervovat. Cena výrobků je podle druhu a velikosti.

Keramika Maříž

Láká vás místo smaltu víc keramika? V pražském Braníku najdete dílnu Keramiky Maříž. Zde si můžete s dětmi pomalovat hrníčky, hodiny, dlaždičky, mísy, talíře nebo plastiky zvířátek.

Výrobek je k vyzvednutí za 14 dní po malování. Cena za výrobek podle velikosti.

kam v Praze když prší

Kreativní zebra

Jak je již z názvu patrno, na Vinohradech v dílně Kreativní zebra se vyřádíte vy i vaše děti. Najdete tu mnoho různých pomůcek na tvoření. Ukáží vám nenáročné, ale efektivní techniky tvoření, takže vyrábět v Kreativní zebře zvládne opravdu každý.

I zde je nutná rezervace místa předem a cena za výrobek je podle velikosti.

Herna Atlas – Veletržní palác
Včera jsme se vydali na doporučení mojí kamarádky Baru do Národní galerie Praha ve Veletržním paláci, kde je otevřená herna Atlas.
Je tu něco pro každé dítě. V zadní části je herna s molitanovými prvky, kde se vyblbnou nejmenší. Starší si tu můžou zabubnovat na bicí, zacvičit jógu, prohlédnout knížky nebo si něco nakreslit.
praha v dešti
Workshopy k výstavě Neboj, neboj -Atrium Žižkov

Předlohou výstavy je stejnojmenná kniha. Expozice je jen v jedné místnosti, ale my jsme tu strávili asi hodinu a děti se bavily.

Nejvíc se jim líbilo mluvení do mikrofonu, který měnil hlas na strašidelný. Pak prolézaly „černou dírou“. Pro starší děti je připraven pracovní list. Děti si mohou nakreslit obrázek do galerie strašidel.
Vedle prostoru je moc dobrá kavárna, kde jsme si objednali výbornou horkou čokoládu.
Výstava trvá do dubna a je přístupná ZDARMA.
Tady najdete odkaz na kreativní workshopy k výstavě.
praha v dešti
Centrum současného umění DOX
I v tomto krásném prostoru myslí na rodiny s dětmi a pořádají pro ně akce a workshopy. Tady najdete seznam a program.
Další tipy, kam se vydat v Praze s dětmi, najdete v našem průvodci Kam v Praze s dětmi, když prší.

Součástí průvodce je i 13 slevových kupónů na vstupné do vybraných podniků. S knihou tak můžete ušetřit i pěkné peníze na vstupném.

Tištěný průvodce je k zakoupení zde a tady můžete stáhnout elektronickou podobu. 

kam v Praze když prší

Naše další tipy, kam v Praze s dětmi najdete zde. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top