fbpx

Nevšední ubytování na oslí farmě Golden Donkey Farm na Kypru

osli farma kypr

Během naší cesty po Kypru jsme měli zabookováno několik ubytováni po celém ostrově, abychom ho mohli během tří týdnů celý projet a poznat. Od kamarádky jsem dostala tip na ubytování na oslí farmě kousek od Larnaky, a protože mají naše děti rády zvířata, tak bylo rozhodnuto, že pár dní strávíme právě na oslí farmě.

Farma se nachází v horách ve vesnici Skarinou, na polovině cesty mezi městy Larnaka a Limassol.

Ubytování seženete přes Airbnb. Vyšlo nás s poplatky asi na 4200 Kč. Domluva s majitelem ubytování probíhá přes whatsapp a pan majitel je moc vstřícný. Se všemi našimi požadavky nám vyšel vstříc.

Na uvítanou jsme dostali pomelo, které právě dozrávalo na stromě. Každý den jsme si mohli utrhnout nějaké pomeranče a děti dostali hrst mandlových oříšků. Po celém areálu rostou olivovníky.

osli farma kypr

Ubytování se nachází přímo v areálu farmy, v horním patře muzea. Občas vás tedy mohou vylekat figuríny, když je nečekáte. Muzejních expozic je po celé farmě hned několik. Seznámíte se tu s historií zpracování oliv, jak pomáhali oslíci apod.

Farmu jsme navštívili na začátku ledna 2023, teploty v horách jsou v noci chladnější, během dne je to venku na tričko.

Moc se mi líbilo, že v době uzavření areálu jsme tu byli s oslíky sami. Ráno nás budili svým hlasitým hýkáním, během dne jsme je z okna pozorovali.

Děti se pak jednou na oslících i projely. To byl pro naše malé dobrodruhy asi největší zážitek z celého pobytu.

osli farma kypr

Mně moc bavilo pozorovat, jak náš prostřední ztrácí postupně strach. Nejdřív se oslíků trochu bál, ale postupně si je i sám pohladil.

V areálu chovají i kozy, krocany, kachny, králíky, slepice a další zvířata.

Je možné si za 6 euro připlatit snídani, která byla opravdu bohatá. Naše děti ale více než snídaně zajímaly automaty a všudypřítomné kočky.

U hlavního vstupu do areálu je také obchod se suvenýry, ve kterém si můžete nakoupit produkty z oslího mléka. Tady za 1 euro koupíte i karobové lusky, kterými pak krmíte oslíky.

Na oslí farmě jsou i dvě menší hřiště pro děti s houpačkami a prolézačkou.

Pokud tedy plánujete cestu na Kypru na vlastní pěst, sháníte ubytování, kam se nepůjdete jen vyspat, Oslí farmu doporučuji všema deseti.

V apartmánu je jedna manželská postel a rozkládací gauč. Ubytování je tedy vhodné pro rodinu s max. dvěma dětmi. (Nás je víc, ale jsme skladní.)

osli farma kypr

Apartmán byl čistý, je v něm pračka i myčka, ale ve skříních i komodách je oblečení, takže zde možná někdo pobývá, když není apartmán obsazen hosty.

Pokud se nechcete na farmě ubytovat, je možné ji jen navštívit jako běžný návštěvník. Případně během sezóny se konají vyjížďky na oslících nebo nedělní rodinné dny. Všechny informace najdete tady.

Naše další články o cestování s dětmi najdete tady.
Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top