fbpx

Timtom Haf – pošta pro děti dobrodruhů – naše recenze

Když jsem poprvé zahlédla Timtom Hafa na sociálních sítích, hned jsem se zamilovala. Timtom Haf je pejsek, který posílá dětem balíčky z různých zemí. Nejen, že děti nenásilně seznámí se zeměpisem, ale součástí balíčků je 10 aktivit, tematicky propojených s určitou zemí.

Krásný nápad s úžasnou myšlenkou, který má navíc nádhernou grafiku, který vymyslela kamarádka Lucka nejen pro své děti.

timtom haf recenze

Jak to funguje?

Jedná se o formu předplatného, ve kterém každých 14 dní dostanete do schránky balíček od Timtom Hafa s jednou zemí. Balíčků je 6 – jako první dostanete uvítací balíček, ve kterém jsou věci, které budete potřebovat k dalším balíčkům (mapa světa, pas apod.)

Každá zásilka obsahuje originální aktivity – některé mají stejnou myšlenku napříč zeměmi – v balíčcích se opakují recyklované výrobky, karty na kvarteto, skládací knížky, nálepky do pasu, společenská hra apod.

Jako první jsme si vždy přečetli dopis, do kterého vyplníte jméno nebo jména dětí. Naše děti nemohly uvěřit tomu, že pejsek píše právě jim.

Na závěr dopisu můžete vždy připojit nějaké P.S., které se týká právě vašich dětí. Vždy dostanete s předstihem e-mail, kam toto můžete doplnit. To mi přijde skvělé!

timtom haf recenze

Pro koho to je?

Ze zkušenosti od svých dětí, bych odhadovala, že pro děti od 4 let. I když děti neumí číst, můžete aktivity dělat společně a trávit tak čas smysluplně.

Zároveň si troufám tvrdit, že Timtom Haf zaujme rodiče, kterým záleží na vzdělávání a rozvíjení vlastních dětí nad rámec povinného (před)školního vzdělávání.

V neposlední řadě poštu ocení rodiče, kteří nejsou tolik kreativní. V balíčcích dostanou inspirace opravdu hodně.

Když pro vaše mladší děti budou některé aktivity příliš náročné, tak je můžete nechat na později a vrátit se k nim po čase.

timtom haf recenze

Kolik to stojí?

Předplatné na 3 měsíce (6 balíčků) stojí 2994 Kč. Když si to rozpočítáte na jednotlivé balíčky – cena jednoho balíčku tak vychází na 499 Kč, což je fajn.

Najdete tu nejen spoustu aktivit, u kterých si troufám tvrdit, že byste je asi dlouhou vymýšleli, ale v ceně je i poštovné přímo do schránky. Zároveň aktivity od Timtom Hafa rozvíjejí v dětech nejen lásku k zeměpisu a cestování, ale také podporují jemnou motoriku a další dovednosti.

Pokud ještě nevíte, zda balíčky budou vaše děti bavit, můžete si objednat Poštu na zkoušku, ve které získáte uvítací balíček a jednu vybranou zemi – tzn. dva balíčky. Tu pořídíte za 599 Kč.

Rozhodně také stojí za to strávený čas, kdy s dětmi balíčky rozbalujete, čtete dopisy a učíte se něco nového.

Hry, které byly součástí balíčků máte doma a můžete je kdykoli zase vytáhnout a hrát znovu.

timtom haf

Naše hodnocení

Sylva

Jak jsem psala na začátku článku – myšlenka i provedení Timtom Hafa mě nadchlo. Jedná se o krásný koncept, dotažený do posledního detailu. Moc se mi líbí ilustrace a ač si myslím, že jsem kreativní, tak pestrost a množství aktivit uvnitř balíčků mě ohromilo. Pokud vám tvoření s dětmi moc neříká, pak budete autorce Lucce neskonale vděční, že máte v rukávu tolik aktivit.

Jediné, co by mi asi vyhovovalo více, je intenzita rozesílky (1 za 14 dní). Poštu pro děti dobrodruhů jsme testovali v létě, kdy jsme byli často pryč a stalo se nám, že se nám sešly rovnou dva balíčky a některé aktivity jsme v té době ani nestihli realizovat.

Na druhou stranu jsme teď aktivity znovuobjevili a máme více času je vyzkoušet všechny. Z toho vyplývá i to, že zima je skvělým obdobím k objednání předplatného Timtom Hafa, protože budete mít každé dva týdny naservírovanou zábavu, která děti bude vzdělávat i bavit.

Zároveň si myslím, že se jedná o úžasný vánoční dárek nejen pro vlastní děti, ale i pro vnoučata nebo neteře či synovce. Nejen že dětem darujete dárek, co je bude vzdělávat, tak jim i s poštou pro děti dobrodruhů darujete i společný čas.

timtom haf recenze

Děti

Naši tři cestovatelé měli vždy velkou radost, když přišel nový balíček od Timtom Hafa. Nejstarší poslouchala, kterou zemi pejsek právě navštívil a co se o dané zemi dozvěděl, s kým se seznámil. Bavily je společenské hry – nejvíc asi bingo. Pětiletá ráda vyplňovala pracovní listy, vyráběla z recyklovaných materiálů. Prostředního tříletého bavilo lepit samolepky do pasu a do mapy. Všichni byli nadšení z prstového divadla.

Protože se nám Timtom Haf tak líbí, tak jsme dostali možnost získat pro jednoho z vás Poštu na zkoušku jako dárek do SOUTĚŽE.

Stačí, když nám do neděle 11. prosince do konce dne napíšete sem do komentáře místo, které byste chtěli navštívit v příštím roce vy. Vybereme jednoho šťastlivce, který získá Poštu na zkoušku jako dárek.

Pokud vás nápad pošty pro děti dobrodruhů nadchl stejně jako nás, můžete si objednat celé předplatné se slevou 25 %, když vložíte kód RODINA25HAF . Tento slevový kód platí až do 31.1.2023. Ale myslím, že bude ideální, když Timtom Hafa využijete jako vánoční dárek.

timtom haf recenze

16 Komentáře

  1. Neli
    5. 12. 2022

    Venezuela

    Odpovědět
  2. Patrycja
    5. 12. 2022

    Moc bych chtěla navštívit Barcelona ❤️🎉💃🍷

    Odpovědět
  3. Kristýna
    5. 12. 2022

    Španělsko 🙂

    Odpovědět
  4. Kristýna
    5. 12. 2022

    Španělsko

    Odpovědět
  5. Bětka
    5. 12. 2022

    Navštívit bych chtěla spoustu míst, ale v plánu máme příští rok Barcelonu, Polsko (směr Osvětim, Krakow,…) a pocestovat trochu po Itálii. Když tohle klapne, budu naprosto spokojená, cokoliv dalšího uvítám.😁

    Odpovědět
  6. Helena
    6. 12. 2022

    Doufám, že se nám s detmi povede navštívit naše milované Rakousko 🏔🚠

    Odpovědět
    1. Lucie
      10. 12. 2022

      Portugalsko

      Odpovědět
  7. Veru
    6. 12. 2022

    Ja bych toho chtěla navštívit hodně jako třeba Havaj, nebo jižní Ameriku, otázka však je, co je reálné s dětmi, ohledně bezpečnosti nebo délky letu, takže, budu se držet při zemi a napíšu třeba Panamu a Jordánsko 🙂

    Odpovědět
  8. Zuzana
    6. 12. 2022

    Skotsko

    Odpovědět
  9. Linda
    6. 12. 2022

    Gibraltar 🙂

    Odpovědět
  10. Iryna
    6. 12. 2022

    Určitě Paříž 🥐☕️🇫🇷

    Odpovědět
  11. Tereza E.
    7. 12. 2022

    Nejvíce mě láká jihovýchodní Asie, nebo Mexiko.

    Odpovědět
  12. Jarka
    8. 12. 2022

    Moc bych chtela do Rakouska. Uz od leta mam v knihovne supr pruvodce a zatim to nevyslo, tak snad 😉

    Odpovědět
  13. Dana
    10. 12. 2022

    Chtěla bych jet znovu na Azory.

    Odpovědět
  14. Eva
    10. 12. 2022

    S detmi bych rada vyrazila do Rakouska na vsechna ta super venkovni hriste na horach 🙂

    Odpovědět
  15. Andrea Machova
    11. 12. 2022

    Švýcarsko, jeho jezera

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top