fbpx

Východní Krkonoše s dětmi – 10 tipů, jak je si užít na maximum

herní krajina pecka

Pokud máte letos v plánu se vydat do Krkonoš, konkrétně do východní části, pak pro vás máme inspiraci, kam se s dětmi vydat.

Máte nějaké oblíbené místo ve východních Krkonoších vy a vaše děti?

 

Pec pod Sněžkou

Nejčastějším výchozím bodem ke zdolání naší nejvyšší hory je jistě Pec pod Sněžkou. Samotné město nabízí svým návštěvníkům vyžití- je tu velká fun park Lemurie se spoustou klouzaček a atrakcí pro děti a bobová dráha. Pokud míříte k naší nejvyšší hoře lanovkou, vydejte se stezkou plnou úkolů.

Odtud také vede stezka ke Krakonošově zpovědnici, na které najdete aktivity pro děti.

Baldův svět – Mladé Buky

V zimě se tu můžete prohánět na lyžích, v létě si užijete s dětmi čas v zábavním parku Baldův svět. Najdete tu velké 3d bludiště, vodní atrakce, brouzdaliště, výběh se zvířátky, nafukovací atrakce, různé druhy trampolín, přírodní bludiště.

Odměňte děti po náročné túře a nechte je si odpočinout a pohrát právě zde. Info o otevírací době a vstupném najdete tady.

Pohádková výstava Svoboda nad Úpou

Když prší a vy nevíte, kam se s dětmi ve východních Krkonoších s dětmi vydat, navštivte Pohádkovou výstavu ve Svobodě nad Úpou.

V několika místnostech jsou nainstalované expozice, ve kterých se můžete potkat s Krakonošem, permoníky z Rýchor, Trautenberkem, nebo nahlédnout do krkonošské světnice.

Farmapark Muchomůrka

Ve Svobodě nad Úpou najdete také moc pěkný farmapark se zvířaty. Farmapark Muchomůrka není klasickou farmou, kterou jste možná už někde navštívili. Jedná se spíš o velké dětské hřiště v přírodě, kde kolem vás pobíhají kozy a ovce, během toho kdy si vaše děti pouští kuličku po obrovské kuličkodráze, houpají se na houpačkách, hrají golf, cvrnkají kuličky do důlku, jezdí na klouzačce nebo si pinkají tenisovými raketami.

Náš článek najdete tady.

Stezka korunami Janské lázně a Emilovo lesní hřiště

Když si budete chtít prohlédnout Krkonoše z jiné perspektivy, vystoupejte po Stezce do korun stromů a kochejte se výhledy na naše nejvyšší hory. Dolů to může vzít po tobogánu.

Letos se pod stezkou otevřelo moc pěkné hřiště Emilův lesní svět. My jsme tu ve stínu stromů přečkali jeden ze srpnových pařáků.

Informace najdete pod tímto odkazem.

Horní Maršov – DOTEK

Naše oblíbené místo v Horním Maršově – Ekocentrum DOTEK, které je skvělým útočištěm kam vzít děti, když v Krkonoších prší. V DOTEKU najdete celé množství vzdělávacích aktivit jak pro školy tak i pro veřejnost. Vaše děti určitě nenechá chladnými kiosek, ve kterém najdete spoustu pokladů – knihy o přírodě, Krkonoších, didaktické pomůcky a hry do přírody a mnoho dalšího. Pokladem je pohyblivý model Krkonoš ukrytý v suterénu.

Co všechno zde můžete podniknout se dozvíte zde.

Herní Krajina Pecka

Herní krajina Pecka je obrovské hřiště nedaleko horské boudy Portášky, kde se nebudou nudit děti ani vy.  Jedná se o soubor dřevěných interaktivních soch a objektů, které jsou inspirovány zvířaty našich nejvyšších hor. Děti po nich mohou šplhat, dostat se do tlamy rysovi, prolézat skrz zmiji nebo obdivovat obrovská vajíčka mravenců.

Černohorské rašeliniště

Pokud jste milovníky chodníčků v přírodě a krásných výhledů, vydejte se obdivovat krásy Černohorského rašeliniště. Trasa je ale neprůjezdná kočárky.

Vápenka – Horní Albeřice

Vesnička Horní Albeřice stojí téměř na hranicích s Polskem a když se sem vydáte, poznáte jinou tvář Krkonoš, tu klidnější a malebnější. V kamenné věži bývalé vápenky se nachází muzeum. Klíče si můžete vypůjčit ve Veselém Výletu v Temném dole. Když si prohlídnete expozici, nezapomeňte se zvenku podívat dovnitř budovy vápenky otvorem od silnice. 😉

Středisko volného času Trutnov

Úžasné místo, kde se vyřádí děti i dospělí. Najdete tu lanové centrum, dobrodružné hřiště, dopravní hřiště se šlapacími buginami. Rodiče si mohou dát něco dobrého v kavárně. O víkendech tu mají otevřeno ve vnitřní herně, takže se sem můžete vydat, když bude v Krkonoších pršet.

 

Pokud byste hledali další inspiraci, stáhněte si náš ebook Východní Krkonoše s dětmi, kde najdete přes 50 tipů – místa se zvířátky, pro děti, 11 výletů i s kočárky, kde se dobře najíst nebo kam se schovat v dešti.

To potřebuji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top