fbpx

Navštivte zoopark Obůrka Podháj

zoopark obůrka podháj

Možná jste si už mohli všimnout, že se s dětmi rádi vydáváme na výlety za zvířátky. Pokaždé vidím, jak kontakt se zvířaty naše děti rozvíjí a budují si vztah k přírodě.

První jarní paprsky nás nalákaly k výletu do Třebichovic do zooparku Obůrka Podháj, která byla otevřena teprve loni. Fotky na internetu mě zaujaly a s dětmi se těšíme, že poznáme zase nové místo.

Zoopark naleznete na severozápadním úpatí Vinařické hory v bývalém sadu. Výběhy se zvířaty vidíte už při příjezdu od Slaného.

Jako první uvidíte výběh s ovcemi cápovými (beran má zvláštně zakroucené rohy) a koníkem. Z toho byla nadšená naše nejstarší. U vstupu je také voliéra s různými druhy exotických ptáčků.

zoopark obůrka podháj

Dva výběhy zooparku Obůrka Podháj jsou kontaktní – můžete si jít do výběhu pohladit a nakrmit ovce a králíky s morčaty. Ovečky byly poměrně hladové a na děti dorážely, dokud všechno krmení z kelímku nesežraly. Pak byly krotké jako beránci. V druhém kontaktním výběhu vás jistě zaujme králík. Proč? To zjistíte při návštěvě…

Mezi výběhy najdete automaty na krmení, nezapomeňte si tedy s sebou vzít dostatečný počet desetikorun, abyste zvířata mohli s dětmi nakrmit.

zoopark obůrka podháj

V dalších výbězích můžete pozorovat rodinku prasat, která v době naší návštěvy měla tři selátka. Naproti nim jsou tři pštrosi, ze kterých mám osobně trochu strach.

Dále tu najdete výběhy s klokanem, kozami, ale i dva nosály a mývala severního a dvě lišky. Mýval je ochočený a pan majitel ho drbal na břiše. Vy ale raději prsty do jeho výběhu nestrkejte. Právě i mýval nás bavil tím, jak lezl po výběhu a několikrát visel hlavou dolů, držel se za pletivo. Děti ho nadšeně pozorovaly.

Bavilo nás pozorovat i různé druhy drůbeže, hlavně ty s opeřenými nohami. Bohužel jsme nezvládli vidět všechny místní obyvatele, musíme se tedy brzy vrátit.

 

Hned u ovcí v dolní části výběhu jsme potkali pana majitele, který nás seznámil s historií Obůrky Podháj a představil plány, které zde mají. V plánu je postavit rozhlednu, udělat stezku, propojit hlavní areál s výběhy koní. Moc jim držím palce, aby všechny plány mohli co nejdříve realizovat, protože místo má velký potenciál stát se oblíbeným výletním místem pro rodiny s dětmi.

zoopark obůrka podháj

Jejich akce můžete sledovat na fb nebo instagramu.

Vstupné do zooparku je dobrovolné a dává se při vstupu do kasičky. Vstupné jde na zajištění krmiva, veterinární péče a dalšího rozvoje Obůrky.

Pokud byste chtěli Zoopark Obůrka Podháj podpořit i adopcí zvířat, podívejte se na jejich stránky, kde se dozvíte podrobné informace.

Návštěvu Zooparku Obůrka Podháj jsme si moc užili. Místo je to opravdu pěkné, zvířata tu vypadají spokojeně, děti tu mají dostatečně velký prostor na vyřádění, najdete tu i dost míst, kam se posadit. Zatím není možné si zde koupit nějaké občerstvení, proto doporučuji si s sebou vzít velkou svačinu nebo si něco koupit v samoobsluze, před kterou budete parkovat. Rozhodně se sem chceme brzy vrátit a pozorovat, jak se Obůrka rozrůstá.

obůrka podháj

Parkování v blízkosti zooparku není možné, auta nechte u samoobsluhy v obci. Otevírací dobu zooparku najdete zde.

Pokud byste hledali další výletní cíle v okolí, projděte se na Vinařickou horu, dojeďte na Čabárnu nebo se vydejte na Kladno.

Naše další výlety za zvířátky v Praze najdete zpracované v našem ebooku a Střední Čechy jsem sepsala sem.

zoopark obůrka podháj

obůrka podháj

zoopark třebívlice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top