fbpx

Za zvířátky v Praze – zookoutek Kamýk

Máte rádi výlety za zvířátky tak jako my? V Kamýckém lese se po rekonstrukci před nějakou dobou otevřel Zookoutek Kamýk a my vám sem vezmeme na nenáročný výlet.

Malý zookoutek u hájovny v Kamýckém lese skrývá výběh pro kozy kamerunské a walisserské, a také bažantí voliéru.

Kamerunské kozy jsou zakrslým plemenem koz. Pro svoji velikost se hodí k dětem a jsou tak velmi oblíbeným a nenáročným plemenem. Kozy walisserské vás svým vzhledem jistě zaujmou na první pohled. Jejich speciálním rysem je dlouhá srst a jejich zbarvení. Přední polovina těla je černá a zadní je bílá s velmi ostrou dělicí linií. Místní bažanti diamantoví vás svým vzhledem také zaujmou. Jejich zbarvení je velmi jasné.

Naproti výběhům zookoutku Kamýk najdete moc pěkné dětské hřiště, kde jsme strávili poměrně dost času a nachází se tu spoustu herních prvků. Nevýhodou bylo malé množství laviček na sezení.

Nezapomeňte prosím na to, že zvířata se nesmějí krmit! Mohli byste jim přivodit zažívací problémy nebo je dokonce usmrtit!

Zookoutek Kamýk není do velikosti ani počtu zvířat tak rozsáhlý jako třeba ten v Chuchli, ale pokud si chcete užít výlet v Praze v přírodě, kde nebudou davy lidí, rozhodně se sem vydejte.

Pokud je vám myšlenka pražských zookoutků blízká, můžete se sem podívat na nabídku spolupráce.

Výlet si užijete jak na podzim, kdy budete moci obdivovat barevnou hru listů, tak i na jaře, kdy příroda rozkvétá a navíc se vám třeba poštěstí vidět malá kůzlátka.

Trasa našeho výletu byla něco málo přes 1,5 km, vedla krásnou přírodou Kamýckého lesa, přírodní památkou Hroby, kde můžete zahlédnout i pasoucí se ovečky. Kočárkem byla celá trasa dobře sjízdná. K hájovně nás přesto čekal trochu strmý kopec. Cestu si můžete prodloužit, když projdete po zelené Kamýckým lesem dále.

Naše další tipy, kam v Praze za zvířátky najdete v této sekci a pokud byste chtěli zpracované výlety, podívejte se na náš elektronický průvodce a podpořte tak naši tvorbu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top