fbpx

V Praze s dětmi – výlety pro milovníky letadel

letadla vylety praha

Máte doma malého či velkého milovníka letadel a létání? Pak vám jistě přijde vhod náš článek, kam se vydat v Praze a okolí za letadly.

 

Exkurze Letiště Praha

Pražské letiště pořádá pro veřejnost úžasné exkurze. Můžete si vybrat z několika variant podle toho, co vás zajímá. Já jsem exkurzi navštívila ještě jako učitelka se svými žáky dvakrát a pokaždé jsem byla já i děti nadšení.

Poznáte provoz letiště, shon na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem, nejmodernější hasičskou stanicí v ČR a dostanete se do těsné blízkosti letadel. Z několika desítek metrů budete moci sledovat přistání a starty letadel i jejich odbavování.

Exkurze jsou vhodné pro děti od 3 let a rezervovat je můžete tady, ceník individuálních exkurzí je tady.

Exkurze letiště praha

Vyhlídkové valy Kněževes a Hostivice

Ve výše zmíněných vesnicích můžete sledovat přistávání a vzlety letadel z vyhlídkových valů.

POP

V tuchoměřickém outletu můžete pozorovat z terasy odlety a přílety letadel a být přitom pod střechou.

Pop vyhlidka

Letecké muzeum Kbely

Několik hangárů s historickými letadly můžete navštívit v Leteckém muzeu v pražských Kbelích. My jsme navštívili hlavní expozici, která se dětem moc líbila a pak hangár nedaleko.

Muzeum má otevřeno pouze v sezoně květen až říjen- každý den kromě pondělí.

Letecké muzeum Kbely

Historické hangáry Staré Aerovky

historických hangárech v Letňanech je od konce dubna 2016 umístěna nová expozice, která se dotýká především továren a firem Aero, Letov a Avia. Seznámíte se zde také s málo známými fakty o letecké výrobě na území bývalého Československa v období II. světové války.

Letadla Praha výlety

Letiště Točná

Každou druhou sobotu v měsíci pořádají na letišti Točná dny otevřených dveří hangáru, kdy mohou návštěvníci vidět rozsáhlou expozici o československém letectví s letuschopnými exponáty.

V případě příznivého počasí mohou návštěvníci vidět unikátní historické originály za letu. Zároveň se snaží každý DOD ozvláštňovat návštěvami dalších historických letadel ze spřátelených spolků a letišť.

V areálu se nachází rozlehlé dětské hřiště.

vylety letadla praha

Národní technické muzeum

Milovníci letadel si přijdou na své i v Národním technickém muzeu. Sbírka letecké dopravy Národního technického muzea dokumentuje především domácí civilní letectví. Sbírka  tvoří 34 letadel, z nich je 18 vystaveno ve stálé expozici. Bezpochyby nejvýznamnějším exponátem je letoun Kašpar JK systém Blériot z roku 1911, se kterým vykonal Ing. Kašpar první dálkový přelet v historii českého letectví.

vylety letadla praha

Naše další tipy na výlety najdete tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top