fbpx

Praha s dětmi – barevná výstava DÉČKO svět

Po úspěšné výstavě Večerníček slaví narozeniny připravila Česká televize ve své galerii další výstavu pro děti – Déčko svět a my vám ji představíme.

Oceňuji, že na výstavě si najde každý to své, co ho zaujme. Děti poznávaly scenérie z televize – ovečky přeskakující řeku, když večer končí vysílání Déčka, a přiložené body, které ovečky od zvířátek dostávají.

My máme děti 0,2 a 4 roky. Prostředního nejvíc zaujalo stavění z velkých kostek, na kterých si vydrželi oba starší hrát poměrně dlouho, kreslení na zeď (které má doma zakázané) a barevný tunel. Nejstarší zaujal model Déčko světa. 

Právě model Déčko světa se líbil nejvíc i mně. Na modelu jsou tlačítka, která když zmáčknete, tak rozpohybujete určitou scenérii na modelu. Začne jezdit vláček, pohybovat se kostka, troubí loď, létá letadlo, apod.

Starší děti jistě zaujmou hry na obrazovkách. Naše děti to moc nezaujalo, protože nevěděly, co mají dělat.

Předchozí výstava Večerníčků se mi však líbila trochu více. Podle mě je výstava Déčko svět je určená pro trochu starší děti než jsou ty naše. Přesto však se Déčko svět dětem líbil a pokaždé, když v televizi běží upoutávka na výstavu nebo vidí mezi pohádkami Déčko svět, hned si na výstavu vzpomenou.

Myslím, že až nebudeme mít jiný program, nebo budeme mít cestu kolem Kavčích hor, určitě výstavu Déčko svět ještě přijedeme navštívit.

V přední části galerie se nachází obchod České televize, kde si můžete zakoupit knížky z edice ČT, trička nebo ponožky s motivy pohádkových hrdinů, DVD nebo plyšáky a podobné upomínkové předměty.

Výstava je přístupná zdarma, každá den v čase 10-18 hodin. Zavřeno je o svátcích.

Parkovat autem se dá v okolí na placených zónách nebo v nákupním centru Arkády Pankrác. Do galerie není povolen vstup s kočárkem. Pokud tedy míříte na výstavu i s menšími dětmi, vezměte s sebou raději i nosítko.

Toalety a přebalovací pult najdete v zadní části galerie, občerstvení je možné zakoupit naproti v obchodě.

Další místa, kam se s dětmi vydat v Praze, když prší, najdete v našem průvodci, který si můžete zakoupit tady a jeho elektronická podoba je ke stažení tady.

9 Komentáře

  1. Trnková Věra
    11. 2. 2022

    Dobrý den,

    rádi bychom navštívili výstavu. Ale dočetla jsem se, že zákaz kočárků. Bohužel, nás syn je na kočárku závislí, je postižený, takže neumí chodit. A stále ho nosit nejde. Když vidí reklamu v televizi, nadskakuje radostí a chtěl by tam. Je nějaká možnost pro ZTP/P?

    Hezký den Trnková V

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      11. 2. 2022

      Dobrý den,

      Úplně dole najdete kontakt, kam svůj dotaz směřovat.
      Ať se vám výstava líbí.
      SV

      https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/galerie-a-prodejna/

      Odpovědět
  2. Lps Bella 1
    2. 5. 2022

    Dobrý den, tak to je O.K. že Česká televize představila výstavu pro děti Déčko svět, taky bych to chtěla u Vás zažít, to bude pro mě super, tam si můžu vyzkoušet nějaké hry, čarovat s technikou a vytvořit něco vyjímečného.

    Odpovědět
  3. Kateřina Podlasová
    14. 6. 2022

    Dobrý den, chystáme se s dcerou do Prahy 23.-24.9.2022 a ráda by se tam podívala. Prosím je výstava dostupná celoročně? Na některých stránkách jsem našla, že jen do konce srpna. Moc děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      15. 6. 2022

      Dobrý den, z webu: Předpokládaný termín ukončení výstavy je 31.12.2022.
      Otevřeno denně od 10:00 do 18:00 hodin, ve dnech státních svátků zavřeno.

      Odpovědět
  4. Markéta
    24. 10. 2022

    Dobrý den, prosím a je tam nějaká šatna nebo místo, kde lze kočárek zaparkovat? Děkuji 😊

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      26. 10. 2022

      Dobrý den,
      kočárek se dá zaparkovat u vstupu, do areálu výstavy se s ním ani nesmí. Pak jsou zde uzamykatelné skříňky.
      Hezký den.

      Odpovědět
  5. Vlasta
    2. 11. 2022

    Výstavu jsme navštívili se 3-mi dětmi, 1 rok, 7 let a 6 let. Užily si to všechny. Není příliš rozsáhlá, je to tak na hodinku. Radost nám pokazila obsluha prodejny před výstavní plochou – protivní, nevstřícní, a to jsme požadovali jen to, aby se tam roční dítě mohlo napít a nemuseli jsme ho kvůli tomu oblékat a jít ven před prodejnu.
    Pohodové dny všem.

    V.M.

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      5. 11. 2022

      Bohužel toto je realita spousty míst, které jsou pro děti. 🙁

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top