fbpx

Recenze na knihu 1600 tipů, kam vyrazit po Česku – Výlety nejen s dětmi

1600 tipů kam vyrazit po Česku

Znáte to, když někde něco vidíte a víte, že to musíte mít? Tak jsem to měla s knihou 1600 tipů, kam vyrazit po Česku – Výlety nejen s dětmi z nakladatelství Jota, kterou jsem si zamilovala na první pohled.

Krásná kniha plná výletních tipů v úžasném zpracování je rozdělena na 16 kapitol podle regionů.

Kvůli své velikosti a hmotnosti se nejedná o klasického průvodce, kterého byste si s sebou vzali na výlet, ale na poměrně rozsáhlého pomocníka, který vás seznámí s pamětihodnostmi, které stojí za to navštívit, když se vydáte na výlet. Před cestou si tedy vyhledejte místo, kam míříte, a v okolí můžete v knize najít další místa, která stojí za návštěvu.

Co se týče výběru míst v knize – najdete zde jak notoricky známá místa, tak i památky, které nejsou tak profláknutá. Dozvíte se něco o jejich historii, otevírací dobu a internetové stránky.

Kapitola o Praze vás seznámí s historickými památkami, ale také se dozvíte, kde se můžete kochat nejhezčími výhledy na město, jaké expozice navštívit s dětmi, nebo kde se vyšplhat na komín a slanit se z něj.

Kapitola ze Středních Čech vás seznámí s Máslovickým betlémem, vezme vás do jeskyně Mordloch, za přízrakem Hanse Hagena na Ameriku nebo ke Kokořínským pokličkám či tajemnému Krvomlýnu.

Nedávno jsme si s naší nejstarší knihu prohlížely a společně hledaly místa, která jsme už navštívili. Byla jsem moc překvapená, kolik si toho pamatuje (a kolik jsme toho společně už viděli).

V knize 1600 tipů, kam vyrazit po Česku najdete tipy jak pro rodiny s dětmi, tak pro turisty bez dětí (všech věkových kategorií).

Kniha má přes 500 stran, najdete tu mnoho barevných obrázků. Myslím, že touto knihou potěšíte každého milovníka výletů. Kniha rozhodně bude krásným tvrdým dárkem pod vánočním stromkem.

Součástí knihy jsou i slevové kupony na vstupné do některých objektů.

Děkujeme nakladatelství Jota za výtisk k recenzi. Kniha je opravdu krásná!

Máte tip na knihu, ve které hledáte inspiraci na výlety? Napište nám do komentáře.

3 Komentáře

  1. Majka
    2. 9. 2022

    Skvělé tipy, hodně mě zajímají ty ze středních čech.

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      1. 10. 2022

      Kniha je moc pěkná. Doporučujeme!

      Odpovědět
  2. Valach
    10. 4. 2023

    Tedaaa. Na vaše stránky jsem narazil náhodou a tato recenze mě zaujala. Úplně parádní knížka na výlety. Už jak máme procestováno mnoho míst někdy dlouho hledáme kam vyrazit na výlet a tady je mraky tipů na výlety všeho druhu. Supeer. 😊😉👍

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top