fbpx

Do Krušných hor jako baťůžkáři – recenze na Yetti backpacker ve Vejprtech

Máte duši baťůžkáře, milujete hory a dobrodružství? Tak se vydejte se do Vejprt do Yetti Backpacker. Jednoduchého ubytování v jedinečném baťůžkářském stylu v tajemné krajině Krušných hor je totiž přesně to pravé pro vás!

Dlouhé hřebenovky s partou kamarádů a psem, sezení u ohně, kolující placatka, hvězdy nad hlavou, dlouhé hovory a smích, příroda všude kolem? Ať jste milovníkem hor a přírody chodíce po svých, sledujete zem ze hřbetu koně nebo se vznášíte vysoko nad vrcholky zavěšeni v padáku, tohle místo je přesně to, co na svých cestách po česko-německém pohraničí hledáte.

Yetti Backpacker hostel přímo uprostřed hraničního města Vejprty nabízí vše, co je třeba, když se po celodenním toulání potřebujete ubytovat, odpočinout si a nabrat inspiraci na další cestu.

Hned za hlavním vstupem najdete recepci, kde se dozvíte vše důležité. Určitě se nezapomeňte mrknout na autentické handmade výrobky a rozhodně si dopřejte alespoň jeden malovaný plecháček.

Pak už stoupáte po mohutném schodišti do patra, kde po obou stranách dlouhé chodby najdete dveře do jednotlivých prakticky zařízených a čistých pokojů. Na výběr máte mezi dvou až sedmi-lůžkovými pokoji. Každá jednotka má vždy svoji vlastní koupelnu.

No a pak je tu srdce celého podniku – velká meetingroom a uprostřed ní bar – tady si večer u piva, sodovky nebo čaje s rumem připomenete všechny dnešní zážitky, naplánujete další putování nebo prostě jen budete naslouchat vyprávění přísedících cestovatelů. A když budete mít štěstí, majitelka Štěpánka vám prozradí něco ze svého nevšedního koníčku – totiž stopování krušnohorských vlků. A pokud to štěstí zrovna mít nebudete, určitě mrkněte na její instagram Krušnoholka!

Hned za barem najdete i kuchyň, kde si můžete připravit na co máte zrovna chuť.

A teď něco málo praktických informací:

Hned za budovou hostelu Yetti najdete Billu, kde si můžete doplnit zásoby na výpravu. Pokud by se vám nechtělo vařit, najdete v okolí několik restaurací – jen pozor, ne všude lze platit kartou..

Štěpánka působí také jako instruktorka lyžování. Pokud tedy budete chtít naučit své dítko na lyžích, můžete se s ní domluvit i na soukromých lekcích. Krom toho je odbornicí přes vlky a pořádá mnoho akcí spojených nejen s jejími chlupatými oblíbenci, ale i s cestováním a sportem. Více o Štěpánce, jejích aktivitách a projektech se dozvíte na zde.

Celková kapacita ubytování je 16 pokojů a 54 lůžek a ubytovat se tu můžete už od 390 Kč na noc.

Pokud máte duši baťůžkáře a nebo prostě jen hledáte ubytko v Kruškách a rádi podpoříte někoho, kdo dělá svou práci srdcem, ubytujte se v Yetti Backpacker a vydejte se poznávat krásné a tajemné Krušné hory, a třeba tam najdete nejen inspiraci, ale i nová přátelství a parťáky se společným pohledem na svět hor a údolí.
Rezervaci můžete uskutečnit přes Štěpánčin mail yettibackpacker@gmail.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top