fbpx

Pražské zkratky – procházka s dětmi od Muzea k Prašné bráně

prazske zkratky

Plánujete s dětmi výlet do našeho hlavního města a chcete, abyste během procházky zjistili o Praze co nejvíce informací, ale nejste si jako průvodci jistí? Nebo neznáte odpovědi na všetečné dotazy vašich dětí?

Růžena z blogu Pražské zkratky připravila procházku, která vás provede od Muzea k Prašné bráně, seznámí vás s nejzajímavějšími místy na této trase a děti přímo v terénu budou získávat nové poznatky.

Procházka je připravena v praktickém sešitě v kroužkové vazbě formátu A4 a vejde se do batohu.

Celá trasa od Muzea k Prašné bráně obsahuje 22 zastávek, na kterých vás čekají úkoly, šifry a křížovky. Součástí jsou krásné samolepky, vystřihovánka Prašné brány, omalovánky a spojovačka.

Doporučený věk je pro děti od 6 do 11 let. Mladší děti budou potřebovat pomoc starších sourozenců nebo rodičů.

Součástí je i pravidelně aktualizovaný online adresář procházky, kde najdete praktické tipy na občerstvenífontány s pitnou vodou, kojící koutky a toalety

Celá trasa této procházky je sjízdná i s kočárkem.

Na celou procházku si vyhraďte minimálně 2 hodiny, ale pokud s sebou máte pomalejší turisty nebo cestou narazíte na další zajímavosti, tempo je jen na vás.

Navíc si z Pražských zkratek můžete nechat připravit itinerář na míru, který vám sestaví podle věku vašich dětí a zájmů tak, abyste si naše hlavní město užili na 100%. Jsem si jistá, že se spoustu nových informací dozvíte i vy!

Pokud vás tato procházka zaujala, jukněte také na eshop, ve kterém najdete všechny knihy o Praze, které jsou v současné době na trhu k dostání. Můžete s dětmi naplánovat další, vlastní procházku po našem hlavním městě.

V neposlední řadě by vám nemělo uniknout 20 zážitků pro děti v Praze (které jsou vybrány a doporučeny samotnými dětmi autorky projektu), a které prostě v Praze s dětmi musíte zažít. Tak schválně, který ze zážitků jste s dětmi už absolvovali, a který vás osobně láká nejvíc?

Kam s dětmi v Praze

Naše tipy, co s dětmi v Praze, najdete tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top