fbpx

Pohádková výstava Svoboda nad Úpou – když v Krkonoších prší

pohadková výstava svoboda nad úpou

Pokud jste v Krkonoších počasí vám zrovna nepřeje, přinášíme tip, kam se vydat s malými dětmi.

Ve Svobodě nad Úpou najdete expozici Do Krakonošova, která vás seznámí s nejznámějšími krkonošskými pohádkovými bytostmi přímo v jejich domácím prostředí.

První místnost pohádkové výstavy je edukativní, děti se zde seznámí s přírodou Krkonoš, poznají stromy, mohou si zahrát na dendrofon a prohlédnout vyřezaného draka nebo medvěda.

V podzemích místnostech je nainstalováno několik expozic, ve kterých se můžete potkat s Krakonošem, permoníky z Rýchor, Trautenberkem, nebo nahlédnout do krkonošské světnice.

pohadková výstava svoboda nad úpou

Moc se mi líbilo, jak je celá výstava zpracovaná. Pohádkové postavičky se povedly a expozice jsou doplněné o zajímavé (vtipné) texty, které si s dětmi můžete přečíst. Dozvědět se třeba můžete pověst, jak mohla vzniknout Sněžka.

Pohádkovou výstavu Do Krakonošova projdete tak za 30 – 45 minut. Vstupné za dospělé je 60 Kč, děti od 2 let platí 50 Kč. 

když v krkonoších prší

Ve vedlejší místnosti informačního centra se nachází herna pro menší děti, kde si můžou pohrát a vy budete mít chvilku klid. Vstupné sem je pro děti 50 Kč, pro dospělý doprovod 10 Kč. Než se na výstavu a do herny vypravíte, podívejte se na stránky a zkontrolujte aktuální otevírací dobu tady.

Pokud máte starší děti, ty budou jistě nadšené z indoor minigolfu, který se nachází hned vedle. Tady si můžete pochutnat na burgerech, které jsou v okolí vyhlášené a jsou opravdu dobré.

Pohádkovou výstavu najdete hned na hlavní ulici vedoucí do Pece pod Sněžkou. Parkovat se dá přímo před budovou. Mapa je zde.

pohadková výstava svoboda nad úpou

Pokud vám počasí stále nepřeje nebo máte starší děti, vydejte se do sousedního Horního Maršova, kde se nachází úžasné Ekocentrum DOTEK, které máme moc rádi, a kde určitě strávíte půl dne.

Ve Svobodě nad Úpou můžete také navštívit Farmapark Muchomůrka, který se nachází v kopci nad obcí a nám se tam moc líbilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top