fbpx

Krásná výstava Večerníček slaví 55. narozeniny

večerníček výstava

Večerníček loni oslavil 55. narozeniny a při té příležitosti si Česká televize připravila krásnou interaktivní výstavu pro všechny malé i velké děti, která se koná v Galerii České televize na Kavčích horách v budově Rohlík.

Výstava vám připomene ty nejznámější i méně známé pohádky, které děti mohou na obrazovkách každý večer už 55 let sledovat.

Celá výstava Večerníček 55 let je velmi interaktivní. Zabaví se tu mladší i starší děti. Mladší děti si můžou spoustu věcí osahat a starší děti si třeba vyzkouší ve studiu dabing nebo si zahrají některý z vědomostních kvízů.

večerníček výstava

Sabinka byla nadšená z tunelu, kde se promítal její oblíbený Krtek, a Ladova chaloupka, kde trhala ze stromu hrušky. Štěpánkovi se zase moc líbilo Krtečkovo autíčko, ve kterém můžete své ratolesti vyfotit. Mně zaujaly reálné modely některých Večerníčkovských pohádek jako je například Chaloupka na vršku, Pat a Mat.

Ty nejodrostlejší děti určitě zaujmou promítané záběry z animátorské dílny.

Na památku se můžete vyfotit v kulisách Krkonošských pohádek a nechat si fotku poslat na email. Seznámíte se tady s metodou klíčování, která se v televizi často používá, a díky ní můžete mít odsud fotky, které vypadají, jako byste byli součástí pohádky.

Výstava se koná v Galerii ČT, vedle najdete prodejnu České televize, kde si můžete zakoupit knihy, CD, DVD.

večerníček výstava

V galerii najdete toalety, uzamykatelné skříňky. Není možné se zde pohybovat s kočárky (ty můžete zaparkovat u Pařezové chaloupky), pokud sem tedy míříte s dětmi, které ještě nechodí, vezměte s sebou nosítko. Hned naproti galerii najdete malý obchod s potravinami, kde můžete koupit něco k snědku.

Večerníčkovu výstavu bych doporučovala pro děti ve věku od cca 2,5  do 10 let. 

Vstupné je zdarma a otevřeno je každý den v čase 10- 18 hodin. My jsme tu strávili asi dvě hodiny. Výstava Večerníček 55 let trvá až do konce srpna 2021. Máte tedy spoustu času se sem s dětmi podívat.

Nám se tu moc líbilo a rádi se sem s dětmi ještě jednou vydáme.

Pokud hledáte další tipy, co s dětmi v Praze, jukněte se sem.

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top