fbpx

Navštivte Stanici přírodovědců na Smíchově

stanice přírodovědců

Jedno z našich oblíbených míst v Praze, kam se vydáváme s dětmi za zvířátky je Stanice přírodovědců na Smíchově. Je to tím, že bydlíme nedaleko, ale zároveň já osobně mám toto místo ráda, protože se nachází hned nad nákupním centrem a v kontrastu s ním je pravým přírodním rájem v centru našeho hlavního města.

Ve venkovních prostorech najdete klokany. My jsme měli loni to štěstí, že jsme na jaře viděli klokaní mláďata u maminky v „kapse“. Pohladit si můžete poníky, kozy, prase domácí a další.

Specializací Stanice přírodovědců jsou jsou chovy exotických plazů (krokodýl nilský, kajman trpasličí, leguán, bazilišek a mnoho dalších), které jsou ve více nežli šesti desítkách nádrží doplněné o zástupce obojživelníků a ryb (žebrovník waltlův, střikoun lapavý, piraně).

Nezapomínejte prosím na to, že je zakázáno zvířata krmit!

Vstupné do Stanice přírodovědců je zdarma. Do skleníků a terárií se platí vstupné 20 Kč/dítě, 40 Kč/dospělý. Ty jsou otevřeny ve středu 14.00–16.00. Pro objednané skupiny pořádají i komentované prohlídky. 

V areálu se nachází i pěkné dětské hřiště, rodiče se mohou posadit v altánku. Další dvě hřiště najdete v parku nad Stanicí.

stanice přírodovědců

V přední části Stanice přírodovědců se nachází malá alpínská zahrada, ovocný sad. V horní části zahrady nad skleníky je možno navštívit bylinkovou zahradu. Součástí této zahrady jsou i zeleninové záhony, trvalkové výsadby, štěrkový záhon, hmyzí hotel, skleníček apod.

V areálu také najdete ekologicky zaměřenou naučnou stezku nebo geologickou expozici.

Stanice pořádá nejen spoustu zajímavých kroužků pro malé milovníky přírody, ale také akce pro veřejnost. Nezapomeňte sledovat jejich stránky.

Pro milovníky cestování se zde pořádají i cestovatelské přednášky, případně tu funguje i školka  nebo si můžete zakoupit domů rostliny v květináči.

Dostanete se sem z ulice Drtinova, kde je možné zaparkovat auto. Parkovat se dá i v OC Nový Smíchov, kde máte ve všední dny 2 hodiny parkování zdarma. 

Naše další tipy, kam se v Praze podívat na zvířátka najdete v tomto článku, a kdybyste se chtěli vydat i za hranice našeho hlavního města, všechny naše články o zvířatech najdete tady.

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top