fbpx

Náš cestovatelský rok 2020

Letos jsme měli naplánováno snad nejvíce zahraničních cest než kdykoliv dříve. Těšili jsme se, jaké nové krajiny s dětmi poznáme, kam se podíváme. Nakonec téměř všechny zahraniční cesty padly, ale o to víc jsme se snažili cestovat po České republice a poznávat naši domovinu.

Zažili jsme spoustu dobrodružství, navštívili jsme nespočet nových míst a snažili se pilně plnit naši novoroční výzvu, ve které budeme další rok pokračovat.

Pojďte se s námi podívat, kam vedly naše cesty v roce 2020.

Leden

Začátek letošního roku jsme trávili v Krkonoších a užívali si sníh na vrcholcích. Bobovali jsme a stavěli sněhuláky.

V lednu letěl poprvé Štěpánek letadlem – do italského Milána. Moc jsme si to všichni užili, aniž by se dalo předvídat, že o pár dní až týdnů později bude toto území jedním z nejpostiženějších míst jarní pandemie.

Únor

Na konci února jsme se vydali na Ještěd, kde jsme měli objednaný víkendový pobyt. Moc jsem se těšila, ale služby zde pro nás byly velkým zklamáním. Podnikli jsme výlet ke Sloním kamenům.

Květen

Jsme trávili v Krkonoších v Horním Maršově. Podnikli jsme několik túr, moc se nám líbilo u chaty Jelenka, kolem které se jde hřebenovka Česko – polského přátelství. Minimum lidí a ta příroda!

Červen

Červen je můj nejoblíbenější cestovatelský měsíc- venku už je teplo, ale tím že ještě nejsou prázdniny, nepotkáte na svých cestách davy.

My jsme vydali na víkend do Adršpachu, prošli jsme si skalní město a poznávali Broumov.

Pokračovali jsme na druhou stranu republiky a poznávali okolí Duchcova a Krušných hor.

Červenec

Na začátku prázdnin jsme se vrátili do Krušných hor, konkrétně do Božího daru. Prošli jsme si Ježíškovu cestu, rašeliniště, vystoupali na rozhlednu na Klínovci a vydali se na urbex.

Následně jsme se vydali na úplný východ naší republiky – do Beskyd. Podnikli jsme výlet na nejvýchodnější místo – Trojmezí u Hrčavy.

Aby cestování nebylo málo, naše další cesta mířila znovu do Krušných hor. Tentokrát do Nových Hamrů. Navštívili jsme Jáchymov a Údolí Mlýnků, a občerstvení u Červené jámy.

Srpen

V srpnu jsme se na týden vrátili do Krkonoš a užívali si prázdniny s babičkou v okolí Janských lázní. Navštívili jsme farmapark Muchomůrka, Baldův svět v Mladých Bukách a Pohádkovou výstavu ve Svobodě nad Úpou.

Odtud jsme vyrazili na hrad Tolštejn, kde jsme strávili víkend jako hradní páni. Odtud jsme vyrazili do Rumburka a vystoupali k rozhledně Jedlová.

Září

V polovině září nás čekala nejdobrodružnější cesta roku. Půjčili jsme si obytňák a na necelé dva týdny si užívali úžasnou svobodu, spaní v divočině. Navštívili jsme Telč, Jindřichův Hradec, hrad Bítov a zamířili do Chorvatska na ostrov Cres. Tam jsme pobyli týden a přes Slovinsko a rakouské městečko Hallstat se vrátili domů plni zážitků.

Říjen

Byl časem výletů kolem Prahy. Navštívili jsme Skryjská jezírka, mlýny na Kačáku.

Listopad

Užili jsme si procházku kolem hradu Křivoklát, kde je krásná stezka pro děti.

Zamířili znovu do Krkonoš a udělali si výlet z Janských lázní přes Černou horu do Pece pod Sněžkou.

Prosinec

V prosinci jsme se vydali poznávat portugalský ostrov Madeira, kde trávíme poslední dny starého a začátek roku nového.

Do nového roku máme několik plánů- jak rodinných, tak cestovatelských. Jsme rádi, že jste s námi.

Krásný nový rok!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top