fbpx

Kladno s dětmi – co zde navštívit a neminout?

kladno s dětmi

Kladno na první poslech nezní jako město, kde čekáte krásnou architekturu, uklizené bulváry a klidné čisté parky lákající k odpočinku a hře dětí. Často jsou to jen předsudky, které se po návštěvě rodného města Jaromíra Jágra a zároveň průmyslového a těžebního centra doby nedávno minulé rozplynou jako kouř nad komíny hutě Poldi.

Jaká jsou v Kladně místa, kam se vydat s dětmi? Nechte se inspirovat naším článkem, který nám pomohly připravit také kladenské maminky.

Stadion Sletiště

Úžasné místo pro sportovce a rodiny s dětmi. Najdete zde desítky atrakcí, dětská hřiště, in-line dráhu nebo víceúčelové hřiště s umělou trávou. Malé děti si zde přijdou na své na dětském hřišti s mnoha atrakcemi. Nenechte si ujít skluzavky, pískoviště, tabule na kreslení, lezeckou stěnu a různé houpačky. Na Sletišti najdete také veliké letní koupaliště s tobogány.

zdroj: https://www.ikladno.cz/stadion-sletiste-kladno
Zámek
Medvědárium

Kladenské medvědárium se nachází v areálu zahrady v místním zámku a má dvě obyvatelky. Medvědice Marta se narodila v roce 1990 a medvědice Míša v roce 1997. Zajímavostí je, že Marta a Míša jsou příbuzné. Marta je totiž Míšina matka. Většinou neuvidíte ve výběhu obě dvě najednou. Kdyby byly venku obě, mohlo by docházet k potyčkám.

zdroj: https://www.ikladno.cz/medvedarium-kladno
Výstava o krtečkovi

Mezi slavné kladenské rodáky se řadí autor Krtečka Zdeněk Miler. V kladenském zámku je nyní otevřena nová výstava věnovaná právě jemu. Součástí jsou originální kresby kladenského rodáka, projekce a interaktivní prostor. Výstavu Zdeněk Miler, nejen Krtek je možné navštívit vždy v sobotu a v neděli ve stanovené časy, rezervovat místo si můžete tady.

kladno krtek výstava

Aquapark

Aquapark leží v blízkosti Sletiště a my jsme sem s rodiči často jezdívali. Aquapark Kladno je malá vodní oáza se spoustou vodních atrakcí. Na své si přijdou i milovníci plaveckého sportu, protože se zde nachází 6 dráhový 25 metrů dlouhý bazén.

zdroj: https://www.ikladno.cz/aquapark-kladno
Divadélko U Zvonu

Malé sympatické divadlo, které hraje pro děti i pro dospělé. V repertoáru najdete představení pro děti už od 2 let. My se sem v blízké době určitě chystáme. Aktuální program najdete zde.

zdroj: https://www.divadelkouzvonu.cz/
Divadlo Lampion

Toto kladenské divadlo je místní stálice, kde snad nemůžete vybrat špatné představení. Lampion je jediné profesionální divadlo ve Středočeském kraji, které se soustředí na tvorbu pro děti a mládež. Jezdí se sem z širokého okolí.  My jsme tu navštívili představení O pejskovi a kočičce a moc se nám líbilo. Program najdete tady. 

divadlo lampion kladno

Sládečkovo vlastivědné muzeum

Pokud máte vy a vaše děti rádi muzea, rozhodně se vydejte do kladenského Sládečkova muzea. My se sem chystáme na výstavu o kostkách Lego.

Divadelní kavárna Bez Konce

Kavárna doporučená kladenskými maminkami. Příjemné místo, kam se můžete vydat i s dětmi. Dobré zákusky, limonády, velké venkovní hřiště a malá hernička.

kavárna bez konce kladno

Park Sítenské údolí

Dalším místem, kam bychom se podle kladenských maminek měli s dětmi vydat je Park Sítenské údolí. Najdete zde nově opravené hřiště a v parku jsou i další herní prvky. Na údolí navazuje park ZOO, kde je pro děti na hraní deset soch zvířat.

zdroj: https://www.stavbaweb.cz/sitenske-udoli-3679/clanek.html

 

Další místa v okolí Kladna, která stojí za to s dětmi navštívit.
Libušínské jezírko

Kladno s dětmi si můžete užít i u Libušínského jezírka. Kolem jezírka vede stezka, na které se na naučných tabulích můžete dozvědět zajímavosti o rybách.

Galerie - Jezírko Libušín (Vodní plocha) • Mapy.cz
https://mapy.cz/zakladni?x=14.0663926&y=51.4932513&z=2&l=1&gallery=1&source=base&id=1891384
Čabárna

Naše oblíbené místo, kam se s dětmi rádi vracíme. Potkáte zde spoustu zvířat a určitě zde půl dne strávíte. Náš článek o Čabárně najdete tady.

čabárna

Zoopark Zájezd

Další oblíbená zvířátková destinace je Zoopark Zájezd, která leží nedaleko Kladna. Potkáte zde mnoho druhů zvířat, budete obdivovat různé druhy lemurů, velblouda a děti budou moci pohladit kozy přímo ve výběhu.

zoopark zajezd

Důl Mayrau

Skanzen těžby uhlí najdete ve Vinařicích. Areál je koncipovaný tak, že máte pocit, jako by právě odešla poslední směna horníků. Pořádá se zde spousta akcí a pro děti bude návštěva jistě zajímavá.

důl mayrau

Pokud máte další tip, jak si užít Kladno s dětmi, budeme moc rádi, když nám napíšete komentář nebo pošlete zprávu a my článek aktualizujeme, aby pomohl dalším rodičům, kteří se chystají Kladno s dětmi navštívit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top