fbpx

Herní krajina pecka v Krkonoších – zábava pro děti i dospělé

herní krajina pecka

Herní krajina Pecka je obrovské hřiště nedaleko horské boudy Portášky, kde se nebudou nudit děti ani vy. My jsme si Pecku užívali o prázdninách a přinášíme pár informací o naší návštěvě.

Herní krajina Pecka je soubor dřevěných interaktivních soch a objektů, které jsou inspirovány zvířaty našich nejvyšších hor. Děti po nich mohou šplhat, dostat se do tlamy rysovi, prolézat skrz zmiji nebo obdivovat obrovská vajíčka mravenců.

herní krajina pecka

Z naší zkušenosti je návštěva Herní krajina Pecka vhodná pro děti starší 3 let. Herní prvky jsou poměrně velké a menší děti by asi měly problém po nich lézt. Náš roční Štěpík prolézal tunely, ale jiné herní prvky pro něj ještě nebyly. A naší tříleťačku nejvíc bavilo lézt po sochách a mně se líbila Čapí stezka. Jedna z prolézaček je i hrudní koš padlého jelena a některé prvky působí trochu agresivním dojmem.

Strávili jsme zde asi dvě hodiny a určitě se sem zase s dětmi vrátíme.

Zakoupit zde můžete kuličku, která vás provede některými interaktivními prvky (pouštět skrz korýtka mravenišť, využít v tabuli potravního řetězce.

herní krajina pecka

Jídlo si můžete dát přímo v Horské chatě Portášky. Objednat si můžete českou klasiku. Sedět se dá venku u uvnitř chaty.

Nahoře u lanovky si můžete půjčit koloběžku, na které si můžete zkrátit cestu dolů. Informace, kdy je půjčovna otevřená, najdete tady.

Herní krajina Pecka má perfektní webové stránky, najdete zde všechny potřebné informace, které se vám budou před návštěvou hodit.

Návštěva herní krajiny je zdarma.

Jak se sem dostat?

Na oficiálních stránkách herní krajiny najdete také několik tras, jak se sem dostat. Nejjednodušší možnost je lanovka z náměstí Velké Úpy. Další možnosti najdete na obrázku níže.

My jsme se vydali trasou ze Spáleného mlýna výletem podle mapy níže. Celá cesta je sjízdná kočárkem (sportovním). Trasa nebyla náročná, ale počítejte s tím, že budete půl cesty stoupat a druhou část zase jen klesat.

Znáte podobné parky u nás nebo v zahraničí? Budeme rádi, když se s námi podělíte o tipy do komentářů. Naše další výlety najdete tady.

 

2 Komentáře

  1. Šárka
    1. 10. 2021

    Pěkný den,
    krásná recenze, děkuji. Zvažujeme výlet zítra, ale chci se zeptat – děti nutně potřebují výhled na Sněžku 😀 je z tohoto místa (nebo někde poblíž) vidět? 😀 Na jedné z přidaných fotek ji vidím, ale nevím, zda je to záběr přímo z Pecky nebo třeba z cesty na Spálený mlýn, to my zřejmě nepůjdeme.
    Děkuji

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      1. 10. 2021

      Dobrý den Šárko,
      Fotka Sněžky je opravdu z cesty že Spáleného mlýna. Obávám se, že z Pecky na ni výhled není, protože pecka je u lesa a výhled je na druhou stranu.
      Užijte si výlet.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top