fbpx

Navštivte dvě krásné výstavy pro děti ve Chvalském zámku

chvalský zámek výstava

Pokud máte vy i vaše děti rády kulturu, měli byste se vydat na výstavu ve Chvalském zámku. V současné době zde probíhají dvě výstavy pro děti, které jsme navštívili během deštivého dne a byli jsme nadšení.

Pojďte děti, budeme si hrát! – interaktivní výstava pro děti i dospělé najdete ve dvou patrech a dozvíte se, jaká je historie her a hraček. Musím říct, že některé informace byly pro mě nové a zajímavé.

V jednotlivých místnostech najdete aktivity jak na ploše – děti si mohou zahrát minigolf, kuželky nebo postavit z kostek hrad (tyto aktivity jsou vhodné i pro menší děti) a na stěnách jsou nainstalované panely s aktivitami (různé optické klamy, hledačky, rébusy nebo hlavolamy). Aktivity na stěnách jsou spíše pro starší děti.

chvalský zámek

V suterénu, kde tato výstava pokračuje, si s dětmi můžete zahrát Lodě nebo prolézat velkém Merkurem.

Druhá výstava Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka je úplně fantastická. Starší děti si mohou vyzkoušet s vlastním mobilem natočit animování pohádky o Malé čarodejnici, vyfotit se v domečku Křemílka a Vochomůrky (místní foťák sice nefungoval, ale jistě si s sebou stejně nosíte na focení mobil). Když budou děti unavené, mohou se schovat v odpočívárně, lehnout si do stanu a ze sluchátek poslouchat pohádku. V poslední místnosti najdete úžasnou Rákosníčkovu chaloupku s rybníkem Brčálníkem, ze kterého můžete vylovit prutem všechny ryby. Tato místnost měla u nás největší úspěch a já jsem měla dost velký problém, jak odtud Sabču dostat ven. Na stěnách jsou svítící světlušky, na kamenech se dá ležet – prostě super!

chvalský zámek výstaca

V pokladně je možné si koupit knížku nebo postavičky z těchto známých pohádek.

Vstupné na výstavu: 70 plné, 40 Kč zlevněné, 190 Kč rodinné. Dá se platit kartou.

Ač to máme do Chvalského zámku přes celou Prahu, určitě se sem na nějakou výstavu zase vypravíme a pokud nevíte, kam se s dětmi vydat, když zrovna venku prší, vydejte se sem.

V areálu se dá bez problému parkovat, případně vystoupíte z autobusu na zastávce Chvaly.

V areálu najdete dvě restaurace, jsou sice trochu dražší, ale výběr dobrý a personál je velmi vstřícný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top