fbpx

Nejlepší průvodce Prahou pro Pražáky i nepražáky

Do Prahy vám přijel kamarád ze zahraničí. Kam ho vezmete? Co mu ukážete? Hrad, Karlův most, orloj na Staroměstském náměstí… A co dál? Co takhle mu ukázat místa, která třeba v klasickém průvodci o Praze ani nenajdete, protože to nejsou prvoplánové turistické taháky, ale jsou spíš navštěvována domorodci, a váš kamarád může Prahu, vás i Čechy poznat lépe než běžný turista.

Našla jsem tedy 3 knihy – průvodce, které ukáží Prahu jinak, zábavněji, víc do hloubky. A váš kamarád bude opouštět naše hlavní město s představou, co jsou ti Pražáci zač. Co jsou tedy podle mě ty nejlepší průvodce Prahou?

111 míst v Praze, která musíte vidět

Úžasná kniha, která jak název napovídá, vás seznámí s místy, které během svých toulek po Praze nesmíte minout.

Musím přiznat, že jako rodilá Pražačka jsem některá ani neznala, takže jsem a během našich procházek po Praze musela tyto prostory navštívit. Každé z nich je zpracované na dvojstránce- jedna strana obsahuje text a na druhé je fotografie. Na posledních stránkách najdete přehlednou mapu.

Místa zmíněná v tomto průvodci se nacházejí i mimo hlavní centrum města a řekla bych, že kniha 111 míst v Praze vám dává dostatečný potenciál k tomu, jak poznat naše hlavní město opravdu důkladně.

Věděli jste třeba, pro návštěvníky které kavárny vzniklo označení „pražská kavárna“ a proč? Kde v Praze koupíte vyhlášený štrúdl, tradiční chlebíčky nebo kde všude se můžete projet páternosterem? Takových zajímavostí je kniha plná a po přečtení určitě budete chtít vyrazit poznávat Prahu znovu, ale jinak.

Nejlepší průvodce Prahou 111 mist v Praze

Honest Guide

Možná znáte Janka Rubeše, který se proslavil investigativními videi a reportážemi ve kterých odhaluje podvodníky či turistické pasti v Praze či dalších městech. Má specifické vyjadřování a já jsem nejprve zvažovala, jestli si Honest guide koupím nebo půjčím v knihovně. Když se mi ale dostala kniha do ruky, byla jsem nadšená a koupila si ji.

Průvodce Honest Guide představuje čtenáři, podobně jako předchozí kniha, místa, která běžně zůstávají turistům skryta. Je doplněna zajímavými ilustracemi, které jsou na některých stránkách vytištěny na slídě a prosvítají na další stránku a vytváří tak zajímavý obrázek. Některé z nich jistě nadchnou i děti, kterým se kniha dostane do rukou.

Na předních stranách najdete mapu, kde jsou vyznačená a očíslovaná všechna místa, abyste se mohli dobře orientovat. Text je psaný čtivě a v průvodci se dozvíte i další tipy mimo ty v seznamu.

Nejlepší průvodce Prahou

Honest guide

Tajemství Prahy

Pokud máte rádi tajemství, určitě musíte tuto knihu před svou procházkou po Praze pořádně prostudovat.

Na turisticky profláknutých místech vás seznámí s třešničkami, kterými nejen že u své návštěvy zaperlíte, ale už nikdy je během svých procházek Prahou neminete.

Každému z 25 tajemství je v knize věnováno několik stránek, ke každému většinou najdete zajímavý příběh, který vám vysvětlí, co se právě zde událo, kde to najít nebo historii místa.

Tato kniha má i pokračování – Nová tajemství Prahy, tu ve své knihovničce zatím ještě nemám.

Věděli jste třeba, že do Národního divadla se dá dostat po vodě? Nebo že ve Vršovicích stál kdysi obrovský zábavní park s pětikilometrovou horskou dráhou?

Nejlepší průvodce Prahou 25 tajemství Prahy

Jaký je podle vás nejlepší průvodce Prahou? Máte tip na nějaké další knihy, které by se do našeho seznamu hodily? Budeme rádi, když nám napíšete komentář a inspirujete i další.

Případně naše tipy, co dělat v Praze s dětmi, najdete tady.

Když se zaregistrujete zde,  podpoříte nás a s každým nákupem na internetu získáte peníze na váš účet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top