fbpx

Zoopark Radonice – místo, kde jste zvířatům na dosah

zoopark radonice

Nedaleko Prahy směrem na sever leží vesnice Radonice a v té vesnici najdete místo, které je rájem všech malých i velkých milovníků zvířat. Je to ZOOPark Radonice.

Podle názvu by se mohlo zdát, že se jedná o typický zoo koutek. To však není úplně pravda. Spíš než o koutek se jedná o kontaktní farmu, na které chovají různé druhy hospodářských i divokých zvířat.

V pokladně si můžete za pár korun koupit půl kilový kyblík granulí na krmení místních zvířátek. Prohlídková trasa vás zavede nejprve do stájí s kozami, které mlsně natahují krky, aby ukořistily alespoň pár granulek z vašeho kyblíku. Některé děti se možná budou zpočátku bát, ale brzy určitě strach překonají a budou nadšeně krmit hladové krky. Většina zvířat je ochočená natolik, že se nechají i pohladit.

zoopark radonice

Venku potkáte husy, kachny. Ty jsou docela plaché, ale stojí za to se u nich zastavit a prohlédnout si zajímavé peří na krku husy velké.

V zadní budově potkáte divoká prasata. Někteří jedinci jsou opravdu pořádní a vy jste jen rádi, že právě takového divočáka nepotkáte v lese. Z některých z nich jde opravdu respekt.

Velkým lákadlem jsou jedinci Skotského náhorního skotu. Prý jsou opravdu přítulní, ale musím říct, že já jsem se jich docela bála. Jejich rohy jsou opravdu mohutné.

Menší děti budou jistě nadšené z výběhů s králíky. Najdete zde asi dvacet kotců, ve kterých můžete králíky nakrmit a přes pletivo i pohladit. Při naší návštěvě jsme obdivovali i několik maličkatých mláďat.

Přehled zvířat, které v Zooparku Radonice najdete je tady.

skotská náhorní skot

Dle rozhovoru s panem, co to tam měl na starosti, je nejlepší doba k návštěvě duben nebo květen, kdy můžete na vlastní oči pozorovat, jak se v ZooParku Radonice rodí mláďata.

V areálu najdete i velké hřiště pro děti s trampolínou a pískovištěm.

Vstupné pro dospělé 120 Kč, pro děti 60 Kč. 

V Zooparku se za parkování neplatí. V hlavní sezoně ale o víkendu můžete počítat s větším počtem aut v areálu.

Další naše výlety za zvířátky najdete tady.

Na jídlo jsme se stavili v nedaleké restauraci Radonická beseda a byli jsme spokojeni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top