fbpx

Navštivte kouzelnou Květnici na Petříně

květnice petřín

Určitě každý má ve svém městě místo, které má rád a kde je mu dobře. Mezi jedno z těchto „mých“ míst patří zahrada Květnice na Petříně. Místo, které je trochu skryté davům a působí na mě jako oáza klidu v rušném městě.

Dostanete se sem z Růžového sadu, odkud také můžete na Květnici shlížet přímo vidět z terasy, když odbočíte dolů k restauraci Nebozízek. V blízkosti najdete Štefánikovu rozhlednu. Přesné místo najdete tady.

Tato trvalková zahrada vznikla pod zdí petřínského parku Růžový sad v letech 1935 až 1937. Tehdy ji prý vytvořili na navážce, na místě bývalých vojenských pozemků. V roce 2019 byla zahrada kompletně zrenovovaná, byly odstraněny náletové křoviny a byl zde přistavěn nový prostor.

květnice

Květnice svým stylem připomíná typickou soukromou anglickou zahradu, které se nachází u starých venkovských anglických domů- jsou chráněny před očima veřejnosti.

Najdete zde několik původních laviček, kde na chvíli můžete zapomenout na ruch velkoměsta a užívat si pohledu do přírody. V zadní části najdete lavičky nové- moderní.

Květnici jsme navštívili teď na jaře, kdy zde všechno kvetlo a vonělo. Potkali jsme tu minimum lidí, kteří v tichosti prošli a užívali si hru barev květin.

Jednou jsme sem zamířili i na podzim, kdy se příroda zabarvovala do odstínů žluté, oranžové a červené a bylo tu taky krásně.

květnice petřín

Rozhodně se sem vydejte i s dětmi, budou z pohádkové zahrady nadšené. My jsme tu sledovali hlemýždě. 🙂

Květnice není bezbariérová, ale pár schodů s kočárkem určitě zvládnete a spící děti v kočárku budou mít krásnou kulisu v podobě zpívajících ptáků. Nesmí sem psi.

Vstupné se neplatí.

Otevírací doba Květnice na Petříně je následující:

duben, září 9.00- 18.00

květen- srpen 9.00- 20.00

říjen 9.00- 18.00

listopad- březen – zavřeno

Naše další tipy, jak si užít Prahu s dětmi, najdete tady.

květnice petřín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top