fbpx

Březnová soutěž o knihu Co se stalo na výletě?

co se stalo na výletě
Jaro už klepe na dveře a s ním i čas výletů. Věřím, že spousta z vás jistě podnikala výlety i v zimě, ale všichni musíme přiznat, že když se příroda venku začne probouzet k životu, mají výlety najednou trochu jinou atmosféru.

Já osobně se už nemůžu dočkat, kam zase vyrazíme.

Abyste se na výlety těšili vy i vaše děti, připravili jsme si pro vás soutěž o jednu moc pěknou knížku Co se stalo na výletě z nakladatelství Albatros.

co se stalo na výletě

V této obrázkové knížce najdete vyobrazených spoustu situací, ze kterých si můžete s dětmi vytvořit vlastní příběh nebo hledat jednotlivé postavy. Takové knížky rozvíjejí u dětí slovní zásobu a postřeh, a při společném prohlížení s dětmi můžete prožít pěkné chvíle. My takové knížky máme doma moc rádi.  Sabča si je s oblibou prohlíží, hledá různé detaily a všechno komentuje. Kolikrát se nám stane, že napoprvé si nějakého detailu vůbec nevšimneme, a proto se k těmto knížkám tak ráda vracím.

Tuhle knížku jsem jí vybrala ke třetím narozeninám a těším se, až se do ní společně před spaním začteme.

V knížce se třeba dozvíte, jak se dostal nafukovací krokodýl do vody nebo komu utekla kuřata z klece? Proč se zmrzlinářovi zavařilo auto? 
Věřím, že detailů najdete mnohem víc a rozhodně se nebudete při prohlížení knihy doma nudit.
co se stalo na výletě
Pravidla soutěže jsou opravdu jednoduchá – do komentáře pod článek napište tip na svůj oblíbený výlet po naší krásné zemi. Když k němu připojíte i fotky, budeme rádi. (ty můžete zaslat na náš mail ahoj@rodinacestuje.cz)

20. března 2020, kdy letos začíná jaro, vybereme jednoho šťastlivce, který si bude moci před spaním nebo na výletě prohlížet s rodiči tuto krásnou knížku.

Pokud byste věděli o někom, komu by tato kniha mohla také udělat radost, budeme rádi za sdílení naší soutěže.
Když nám pošlete tip na výlet i s fotkami, rádi je s vaším svolením na našem blogu zveřejníme i pro ostatní čtenáře, protože tipů na pěkné výlety není nikdy dost!

18 Komentáře

  1. Dominika
    8. 3. 2020

    Naše oblíbené místo, kam jezdíme velmi často, je Měděnec. Je to malá obec v Krušných horách a za obcí se nachází vrch Mědník s kaplí někoho neposkvrněného :-D. Pod kopcem je to všude prošpikované štolama, kam se pořádají exkurze. V obci u kostela je pak skvělé dětské hřiště. Za obcí židovský hřbitov a kousek dál ještě skalní útvar jménem Sfingy. Doporučuji všema deseti a jsem ráda, že to tam máme deset minut, je to totiž takový náš malý poklad:-)

    Odpovědět
  2. Zoo Dvorec
    8. 3. 2020

    My dnes navštívili malou, ale hezkou Zoo Dvorec nedaleko Českých Budějovic. V Zoo je k vidění spousta afrických zvířat, jako tygři, lvi, šimpanz, hroch a další. Protože ještě nezačala turistická sezóna, nebyla hlava na hlavě, všechna zvířata jsme si mohli prohlédnout hodně z blízka a na závěr si dát kávu v místním občerstvení s malým dětským koutkem. Zoo je vhodná i s kočárkem, návštěva trvá asi hodinu.

    Odpovědět
  3. Zahrada Eko centrum Mladá Boleslav
    Je to místo, které s holčičkami milujeme.
    Velmi příjemné a nenápadné místo nedaleko centra města. V přízemí budovy se nachází kavárna (široká nabídka nápojů a dezertů) s pověstnými „teplými oplatkami“ a dětským koutkem. Celý prostor je zařízen v duchu přírodním, protože navazuje na příjemnou mini ZOO a botanickou zahradu. V letních měsících je možné posedět s kávou přímo v zahradě. V prvním patře pak probíhají zábavné a vzdělávací akce pro děti a školy. Toto místo máme s dcerkami moc rády, protože se nejedná o klasickou kavárnu s dětským koutkem, kterých jsou už dnešní děti „přejedené“. Tady se navíc mohou projít příjemným venkovním areálem a nahlédnout do světa zvířat a rostlin. Za nás dáváme Ekocentru 1 dvakrát podtrženou.

    Ekocentrum zahrada DDM
    Jaselská 1475
    Mladá Boleslav 29301

    Odpovědět
  4. moly_moly
    8. 3. 2020

    Nam se moc libi pobyt v hotelu Tanecnica na Pustevnach v zime. Je tam vse blizko – sjezdovka, bezky, vylet na Radhost, ted nove stezka v korunach stromu. V hotelu je skvela polopenze a bazen i detsky koutek.

    Odpovědět
  5. Pardubice a okolí
    8. 3. 2020

    Jsme z Pardubic, takže pár minitipů z naší lokality – minizoo Apolenka nebo Pohádková zahrada hned u Pardubic. Podobně zaměřené místo o pár kilometrů dál směrem na Seč například Babiččin dvoreček a Dědečkova obůrka Licibořice.
    U Hradce Králové máme rádi venkovní hřiště v Hradeckých městských lesích „Rytířské hradiště“. V těchto lesích jsou i obory s daňky, jeleny a divokými prasaty a na stejné straně Hradce i výběh divokých koní „Na Plachtě“.

    Odpovědět
  6. Hamersky okruh
    9. 3. 2020

    Doporučuji krásnou cyklotrasu vhodnou pro deti Žďár směr na Hamry po cestě jsou sochy v nadměrných velikostech v Hamrech můžete navštívit původní kovarnu s ukazkou vyroby?

    Odpovědět
  7. Praha
    9. 3. 2020

    Pokud máte cestu do Prahy navštivte krásný park se zvířátkama Sobehrdy a v Praze krokodýlí Zoo s pěkným výkladem a nezapomeňte na galerii železných figurin třeba s Patem a Matem

    Odpovědět
  8. Svět techniky Ostrava
    9. 3. 2020

    Svět techniky Ostrava. Děti máme ve věku 2 a 3 roky a v malém světě techniky jsou jako v sedmém nebi. Vyhrají si tady po celou dobu návštěvy, časovky jsou po cca dvou hodinách a to nikdy nestihnou vše projít.

    Odpovědět
  9. Havlíčkův Brod
    9. 3. 2020

    Pokud navštívíte Havlíčkův Brod nezapomeňte na hasičské muzeum na náměstí je cukrárna s výbornou zmrzlinou a ovocnými limonády na infu mají pro děti vytvořené pohádkové sklepení kde budete hledat drahokamy a za vyplnění kvízu dostanete sladkou odmenu

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      21. 3. 2020

      Gratulujeme k výhře a děkujeme za všechny tipy. Mohu poprosit o adresu? Díky Sylva

      Odpovědět
  10. Boží Dar je fakt boží!!
    10. 3. 2020

    Byli jsme na 3 dny na Božím Daru a bylo to dokonalé! Byli jsme unešeni z Ježíškovi cesty se spoustou dřevěných soch zvířátek a pohádkových postav. Pro větší děti jsou na trase úkoly a pak za vyřešení na informacích dostanete dáreček.
    Druhý výlet byl mini okruh 4km kolem Božídarského rašeliniště po dřevěných chodníčcích, což děti také bavilo.
    A do třetice malý výstup do kopečku, lze i s kočárkem, na Boží vyhlídku, kde rozhledna vypadá jako krabička od sirek.
    Byli jsme nadšeni!

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      10. 3. 2020

      Děkujeme za tip. Na Boží dar se chystáme někdy na podzim, tak už se moc těším.

      Odpovědět
  11. Baťův kanal
    13. 3. 2020

    Určitě si udělejte čas na výlet kolem Baťova kanálu tam třeba lodi a nazpátek na kole uchvátí Vas krásná krajina po cestě určitě navštivte některou z hospůdek a v Napajedlech mají krásně dětské hřiště ve tvaru lodě.

    Odpovědět
  12. Kosir
    13. 3. 2020

    Výlet na rozhlednu Kosír moc doporučuji pěšky nebo na kole po cestě uvidíte krásný lom zdolate rozhlednu která se Vám odmění krásným výhledem a dole si můžete koupit a upéct spekacky děti budou mít krásný zážitek

    Odpovědět
  13. Liberec
    16. 3. 2020

    Liberec Vas určitě překvapí krásnou ZOO která jako jediná má bílé tygry pak si můžete udělat výlet do technického muzea a krásná prochazka Vas čeká když si vyjděte na Ještěd

    Odpovědět
  14. Prašivá
    16. 3. 2020

    Zveme Vás na báječnou procházku na vrchol Prašivá, který se nachází v srdci Beskyd. Prašivá je hora o nadmořské výšce 706 metrů. Na kopci vás čeká nádherný dřevěný kostelík zasvěcený svatému Antonínovi a turistická útulna, kde se dá výborně občerstvit a také přespat. O turistickou útulnu se starají lidé z řad dobrovolníku a vše dělají srdcem a s láskou. Prašivá má tu výhodu, že na ní můžete vyjít po asfaltové cestě klidně i s kočárkem, ti kteří si ale troufají jít nahoru svižnějším tempem, většinou volí přírodní terén lesem. Výlet na Prašivou je zárukou načerpání sil v lese, v přírodě. Kdo má štěstí, objeví zde také houbové a borůvkové hody, les skrývá nejedno překvapení. No a komu by tento výšlap nestačil, dá se úžasně pokračovat na vrchol Kotář po vrstevnici. Tento druh výletu většinou volí rodiny s dětmi, kdo doposud nebyl na Prašivé, jakoby prostě nebyl. A tak neváhejte a se začátkem jara si naplánujte výlet do Beskyd, nebudete litovat, pro nás je toto místo místem srdečním 🙂

    Odpovědět
  15. Plumlov
    19. 3. 2020

    Pokud se chystáte směr Prostějov doporučuji krásnou cyklotrasu nebo jenom tak procházkou kolem Plumlovske přehrady navštivte zámek Plumlov se strašidelným sklepením pokud mají Vaše děti rádi strašidla potkáte čerty vodníka a vily v létě se na zámku pořádají akce pro celou rodinu u zámku je restaurace a hospůdka která Vás osvěží 🚲🌞

    Odpovědět
  16. Český ráj to na pohled
    20. 3. 2020

    U nás velmi rádi vyrazíme do přírody a malebný Český ráj je pro to jak stvořený. Milujeme to tu. Určitě úžasné jsou Drábské světničky, Valečov – děti milují objevování skalních bytů, které si upravují k bydlení. I v horkém létě tu není extrémní vedro. A pokud přeci jen raději vodu, tak určitě z kraje sezóny Branžež, pak Drhleny a projít se kolem Suhrovickych rybníků je taky pěkný zážitek. Houpačka, lávky přes rybníky, mnoho zákoutí i krmení králíků na opuštěném ostrově uprostřed rybníku za pomoci důmyslné kladky 👍 A to bych mohla ještě dlouze pokračovat. Naschvál nezmiňuji jasné dominanty Českého ráje, které jsou přecpané turisty a moc klidu v přírodě nám již nepřináší.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top