fbpx

Dvojčata jsou tu!

dvojčata
Přestože je Sabinka číslo a občas i čert, rozšířit naši rodinu jsme rozhodně měli v plánu. Sama mám dva bratry a pocházím z velké rodiny, která když se sejde, tak je nás plný dům. Ve dvou letech je už Sabča v lecčem samostatná a tak nic nebránilo tomu přivést na svět malého brášku nebo sestřičku.

Radostnou zprávu o plánovaném přírůstku jsme spolu s fotkou malé fazolky z ultrazvuku předali oběma rodinám během štědrovečerního rozbalování dárků a všichni byli nadšení. Podvědomě jsem tušila, že tentokrát to bude chlapeček.

Hned 2.ledna jsem byla objednaná na screeningové vyšetření a těšila se, až tam toho našeho kluka zase uvidím. V ordinaci jsem se položila na lehátko, doktorka mi začala jezdit ultrazvukem po břiše a konečně jsem viděla hlavičku našeho miminka. Zvláštní bylo, že byla vidět hlavička na pravé straně, a když přejela ultrazvukem nalevo, byla tam hlavička taky, ale tělo bylo zrcadlově obrácené. Přeci se nemůže takhle rychle přemístit, říkala jsem si v duchu?! V tu chvíli mé podvědomí začalo něco tušit…

,,Víte, že jsou tam dvě?“ ptá se doktorka. ,,Ne!“ vydechnu já.

Jsem v šoku a snažím se tuhle novou informaci vstřebat. Takovou scénu znám spíše z nějakého filmu a ráda se jí zasměji, ale děje se to právě mně, teď a tady!

Z ordinace odcházím s fotkou dvou miminek, která se k sobě tulí, a obrovskou hrdostí mísící se s obavami. Nemůžu se dočkat, až to povím Ondrovi a jsem zvědavá na jeho reakci. Zároveň se mi v hlavě honí spousta otázek, jak to všechno zvládneme. Někdy naše Sabča vydá sama za dva nebo za tři a teď k ní přibudou další DVA! Jak to bude s cestováním? Jak se vejdeme do našeho bytu? Nepotřebujeme větší auto?

dvojčata

Po opadnutí počátečních emocí se shodujeme na tom, že před námi stojí veliká výzva a ač to třeba ze začátku nebude jednoduché, tak se na oba mrňouse moc těšíme, a jsem šťastná, že si dvojčátka za rodiče vybrali zrovna nás!

Rodina cestuje prý docestovala. Ale já vím, že to tak není. Některé věci budou se třemi malými dětmi asi složitější, ale přesto vím, že to zvládneme. Někdo možná tvrdí, že cestovat s malými dětmi se nedá, ale my se svých cestovatelských snů objevovat daleké krajiny rozhodně nevzdáváme a slibujeme sobě i vám, že mýtus „s dětmi to už není ono“ nebo „s dětmi to prostě nejde“ s naší velkou tlupou zboříme!

Štěpán s Kryštofem se narodili v pátek 3.5.2019 jednu minutu po sobě a už teď se těší na svůj první společný výlet, který konečně povede mimo zdi porodnice!

1 Komentář

  1. Tatiana Hošťálková
    3. 6. 2019

    Sylvinko, moc hezké, ze srdce vám všem přejeme, aby vám vaši chlapečkové rostli k vaší radosti a ta jejich první cesta byla co nejdříve. A abyste to všechno zvládli!

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top