fbpx

10 důvodů, proč si zamilujete ostrov São Miguel

Souostroví omývané vodami Atlantského oceánu, 3000 km od břehů Ameriky a 1500 km od pevninské Evropy? Teploty ani v zimě neklesající pod 15°C? Úžasné výhledy ze sopečných vrcholků strmě se tyčících z bouřících vod hluboko pod nimi? Horké minerální prameny tryskající ze země? Ostrovy květů a zelenavých pastvin? Jedinečné místo v Evropě, kde můžete navštívit čajové plantáže?

To vše lze vidět a zažít při návštěvě největšího z Azorských ostrovů – São Miguel.

Jsou místa, jejichž návštěva způsobuje zvláštní chvění. Ostrov São Miguel si nás svou krásou naprosto podmanil a to nejen díky následujícím deseti důvodům:

  1. Stabilní teploty po celý rok

    Teploty na Azorech se po celý rok pohybují mezi 14 – 24 ° C. Můžete tak chodit v tričku nebo mikině. Žádné kabáty ani čepice!

  2. Úžasné výhledy

    I krávy tu mají z pastvin výhled na oceán, který bychom jim všichni mohli doma závidět. Pobřeží je velmi členité a bílá pěna vln kontrastuje s černými sopečnými skalisky. Z vrcholků sopek zase můžete pozorovat jezera pod sebou. Milovníci výhledů budou jistě nadšeni a budou se kochat.

  3. Termální prameny

    Není nad to se po celodenní cestě uvolnit v přírodních termálních pramenech a relaxovat. My jsme si vybrali Poça da Dona Beija ve Furnas a bylo to naprosto úžasné.  Venku bylo kolem 15 stupňů, ve vodě 39.

  4. Snadné cestování

    Celý ostrov São Miguel má délku 64 km, proto se dá projet autem za necelé dvě hodiny. Silnice jsou tu ve skvělém stavu a dostanete se téměř všude. Všechna turisticky zajímavá místa jsou v blízkosti silnic. Jen nepřeceňujte půjčené auto, abyste nedopadli jako my, když jsme se vydali zkratkou (čti pastvinou pro krávy). Tu půjčené autíčko nezvládlo.

  5. Ceny stejné jako u nás

    Do kufru nebudete muset balit žádné plechovky s lunchmeatem, pouze řízky do letadla (hladoletu). V obchodě nakoupíte za stejné ceny jako u nás. Pokud byste chtěli jíst v restauracích – ty najdete spíše v hlavním městě Ponta Delgada. V jiných místech se najíte v malých bistrech s přátelským personálem.

  6. Vodopády

    Pří průzkumu vnitrozemí kromě sopek a výhledů do krajiny narazíte i na vodopády. Tento nás překvapil v prudké zatáčce a tak jsme museli okamžitě zastavit a fotit 🙂

  7. Příroda

    Spousta rostlin, které si pěstujeme doma jako „pokojovky“ rostou na Azorech volně. Je to kvůli vhodnému podnebí a dostatečnému množství srážek.

  8. Hortenzie

    Když navštívíte São Miguel na jaře nebo v létě, určitě nebudete moci spustit oči z nádherných hortenzií, které lemují cesty.

  9. Obrovský hotelový komplex pro milovníky Urbexu

    Nad městem Citades na samém okraji kráteru se pyšně tyčí hotel. Když přijedete blíže, zjistíte, že má ty nejlepší roky už dávno za sebou. Vstup je zakázán, ale do objektu bez problému dostanete hlavním vchodem. Toto místo se nám moc líbilo, brzy o něm napíšeme samostatný článek.

  10. Čajové plantáže

    São Miguel je jediné místo v Evropě, kde se pěstuje čaj. Čajovníkové listy se tu sklízejí stroji, na rozdíl od čajovníků na Srí Lance jsou tedy pravidelně zastřižené. Můžete navštívit i místní továrnu na zpracování čaje s ukázkou výroby a ochutnat ten azorský. Je výborný!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top