fbpx

Našich 10 postřehů o cestování s kojencem

Cestování ve dvou je zábava. Když ale ke dvěma cestovatelům přibude další člen (v našem případě kojenec), cestování se stává novou výzvou pro všechny zúčastněné. Během naší první cesty za hranice jsme vypozorovali několik postřehů, z některých se člověk orosí, jiné mu zase otevřou dveře nebo pobaví.
S čím tedy počítat, když se vydáte na cestu s kojencem?

1. I když si ve dvou lidech zvládnete na týden zabalit do příručního zavazadla, s dítětem s sebou vezete zavazadel 5. Na každý den pro dítě potřebujete několik outfitů. Nikoli z důvodu, že by vaše dítě bylo fashion bloger a muselo mít u každé pamětihodnosti jiný obleček, ale jednoduše proto, že se buď proslintá několika vrstvami, počůrá až na břicho a mrkev z příkrmů konečně taky není to pravé.

2. Pokud si na cestu vezmete knihu, ani jednou ji neotevřete. Když dáte dítě večer spát, jdete taky, aby ho nebudilo světlo a náhodou se neprobudilo a když vám náhodou v letadle (případně jiném dopravním prostředku, který nemusíte řídit) usne dítě na klíně, držíte ho oběma rukama, aby se cítilo pohodlně, a nemáte jak otáčet stránky.

3.  Jídlo v restauraci do sebe naházíte rychlostí blesku, neboť vaše ratolest mlátí v pravidelných intervalech do stolu rukama, v horším případě něčím nebezpečnějším, co jste nestačili odklidit z jeho dosahu.

4. Když máte roztomilé dítě (jako třeba my!), všichni se nad ním rozplývají. Horší případ je ten, když mu chtějí svýma neumytýma rukama šahat na ruce, které si dítě následně strčí do pusy.

5. V letadle je to vaše dítě, které ruší ostatní pasažéry svým řevem a vám je to jedno.

6. Ráno na snídani v hotelu pozorujete ospalé tváře a dozajista ta nejospalejší nebo nejnaštvanější bude patřit vašemu sousedovi, který se v noci moc nevyspal, jelikož vaše díte vřískalo, protože mu rostou zuby.

7. Pleny vašeho kojence zaberou tři čtvrtiny prostoru ve vašem příručním zavazadle a vy musíte přemýšlet, bez jaké nezbytnosti se obejdete na dovolené vy.

8. S dítětem zažíváte spoustu poprvé a jste z toho nadšenější než samo dítě: poprvé ve vlaku, poprvé v letadle, poprvé u moře. Vše poctivě dokumentujete.

9. Vaše dítě poslouchá cizí jazyky a reaguje na ně.

10. Jste nadšení (nadšené), že po návratu po celodenním výletu do vašeho hotelu objevíte svůj pokoj v uklizeném stavu, s botami srovnanými podle velikosti a s pyžamem složeným na polštáři. Celý pobyt však přemýšlíte o tom, jak dostat takovou šikovnou paní k vám domů.

 

Nutno zdůraznit, že se naše první cesta za hranice povedla, moc jsme si to v Římě užili.

Pokud se chcete dozvědět, jak zvládnout let s miminem, můžete si o tom přečíst náš článek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top