fbpx

Královské město Ubud

Za centrum balijského kulturního a duchovního života je považováno město Ubud. Odehrává se zde i známý film Jíst, meditovat, milovat s Julií Roberts v hlavní roli, inspirovaný stejnojmennou knihou. O to víc lidí zdejší lokalita přitahuje. I já jsem knihu četla a to právě během našeho cestování po Indonésii, a proto jsem se na návštěvu města obzvlášť těšila.

Našli jsme si pokoj v domě nedaleko rýžových políček stranou od centra a vyrazili jsme na prozkoumávání města. Když pominete davy turistů, kteří proudí po hlavní třídě a odbočíte do vedlejší uličky, ocitnete se rázem v jiném světě.

V Ubudu jsme strávili asi tři dny a našli jsme místa, která nás okouzlila i ta, která za návštěvu nestála.

Monkey Forest

Místo, kde uvidíte hejna opic i hejna čínských turistů, jak se s nimi fotí. Pro někoho možná vrchol exotiky, pokud ale chcete vidět opičí tlupy ve volné přírodě bez společnosti dalších stovek návštěvníků, vyrazte kamkoliv dál od civilizace. Příležitostí je spousta.

ebali (8)

Provozovna Starbucks u chrámu Pura Saraswati

Globalizaci se těžko bránit, ale jsou místa, kam se pobočka nadnárodního řetězce vysloveně nehodí. Jako byste si sedli na kávu třeba v chrámu svatého Víta.

fbali (13)

Rýžové terasy Tegalalang

Asi jsme měli zrovna smůlu, ale při naší návštěvě v létě byla políčka vyschlá. Po krásných svěžích zelených terasách ani památky.

 

 

+

Dílny s rukodělnými výrobky

Najdete je všude po městě. Mnohé nabízí opravdu skvostné umělecké výtvory, sochy, masky, dekorace.

Chrámové zahrady

Uhněte z hlavní turistické trasy a objevujte krásná skrytá zákoutí rozlehlých liduprázdných zahrad, ve kterých se můžete kochat architekturou, květinovou výzdobou nebo jen sedět a meditovat.

ebali (5)

Malé kavárničky nad rýžovými poli

Náš pobyt zde jsme zakončili snídaní v jedné z nich. Altány postavené přímo nad rýžovými políčky, kolem voda a všeobklopující zelená barva. K tomu výborné pancakes, rotti a další sladké i slané speciality. Co víc si přát? 🙂

DSC_0248

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top