fbpx

Noc v protiatomovém bunkru 10 – Z

bunkr
Asi jste si už povšimli toho, že nás lákají všelijaké tajné věci a opuštěná místa. Když jsem přemýšlela, co vymyslím pro Ondru k narozeninám, objevila jsem na internetu nabídku zážitku přespání v protiatomovém krytu v Brně V tu chvíli mi bylo jasné, že z takového zážitku budeme oba nadšení.

V den narozenin nasedáme do autobusu a frčíme směr Brno.

Před ubytováním máme pár hodin čas si projít město a prohlédnout si místní zajímavosti a vychutnat si výborné jídlo v restauraci v centru. Po obědě už míříme k našemu dnešnímu obydlí. Uvítá nás slečna oblečená v dobovém kostýmu a zavede nás do našeho pokoje.

Pokoj je dostatečně velký a je vytápěný, takže nemusíme mít strach, že by nám byla v noci zima.  Po dlouhé cestě uvítáme chvilku odpočinku, abychom načerpali síly. Prohlídku bunkru máme naplánovanou na večer, čas před prohlídkou trávíme ve městě.

image

image

Pomalu zapadá slunce a my už nedočkavě čekáme na prohlídku bunkru. Ta trvá asi hodinu a dozvídáme se spoustu zajímavých informací o historii bunkru a o jeho využívání po válce a za komunismu.

imageimage

Prohlídka končí pod Špilberkem v parku, kam vycházíme tajným vchodem. My dále pokračujeme k hradu, podívat se na noční Brno a posilnit se dobrým jídlem před nocováním v krytu.

Ráno dostáváme výbornou snídani servírovanou na servisu, který určitě pamatuje mladí našich rodičů.

imageimage

Noc v atomovém krytu 10 – Z byla skvělým zážitkem. Vybavení krytu a celková atmosféra je jedinečná. Oceňujeme dobové zařízení a detaily, které dokreslují celý zážitek.

imageimageimageimageimageimageimageimage

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top