fbpx

Prozkoumejte Ekocentrum Prales a sledujte život stromů

ekocentrum prales

Naše putování za pražskými zvířátky pokračovalo v Kbelích. Dostali jsme tip na místní ekocentrum Prales. Ekocentra mám osobně moc ráda, každé je něčím jiné, zajímavé a děti si z každého místa odnášejí různé zážitky. Baví mě, že spousta ekocenter je interaktivní a probouzí tak lásku dětí k přírodě různými směry. Byla jsem proto zvědavá, čím nás osloví právě Ekocentrum Prales v pražských Kbelích.

Ekocentrum Prales má malou farmičku, kde můžete pozorovat ovce, kozy, různé druhy slepic. Králíci tu mají z králíkáren tunely vedoucí do ohrady. Voliéru a výběh zde mají i nutrie a sova. Ty jsme však během naší návštěvy nespatřili.

ekocentrum prales kbely

V areálu najdete i komunitní zahradu, kde lidé z okolí mohou na záhoncích pěstovat ovoce a zeleninu. 

Nejhezčí je však část je však věnovaná stromům a jejich životu.

Na začátku cesty se seznámíte se semínky stromů. Zjistíte, jakou mají strukturu jednotlivé stromy nebo jak zní. Projít si zde můžete úžasnou bosou stezku, která skvěle namasíruje chodidla a seznámí nohy hmatem s jednotlivými materiály na stezce.

Dominantou zahrady je skála s názvem „Biotop kleče“, na kterou bude chtít vystoupat každý dobrodruh a odkud je pěkný výhled na celé Ekocentrum.

ekocentrum prales kbely

Můžete si vyzkoušet práci tažných koní, kteří sváží z lesa těžké klády a zapřáhnout se. To se naší Sabče moc líbilo a pořád chtěla, abych ten těžký kmen tahala sem a tam… Musím uznat, že to tažní koně nemají lehké!

Víte, k čemu sloužily milíře?

Jeden takový milíř uvidíte i v Ekocentru Prales a s dětmi můžete prozkoumat všechny jeho části.

milíř

Vstupné se do areálu neplatí. Můžete přinést zvířatům na přilepšenou suché pečivo nebo zeleninu a ovoce. Jsou zde na to kontejnery u vstupu ke zvířatům. Areál je bez problému sjízdný s kočárkem a odrážedla vemte s sebou.

Pokud budete mít po návštěvě hlad, rozhodně se vydejte na oběd do restaurace Zastávka u Srubu, kde se moc dobře vaří. Restaurace se nachází v Centrálním parku Kbely, kde si děti mohou chvíli pohrát a vy se posadit do lehátek.

kbely restaurace

Když budete mít v Kbelích více času, rozhodně se vydejte na prohlídku do leteckého muzea, které je nedaleko. Před návštěvou si ale zkontrolujte otevírací dobu.

Naše další tipy, kam se podívat za zvířátky jsou tady a můžete se inspirovat i našimi tipy na výlety.

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top