fbpx

Tip na výlet pro dobrodruhy – Skryjská jezírka

skryjská jezírka

Nekonečné křivoklátské lesy, Zbirožský potok, přes který vedou dřevěné můstky, skály, vodopád a špetka dobrodružství? Když to všechno dáte dohromady, tak to jsou Skryjská jezírka, dokonalý výlet pro všechny malé dobrodruhy.

Skryjská jezírka jsme se chtěli navštívit už dlouho. Tak dlouho jsme se sem chystali, až nám to konečně vyšlo na začátku krásně barevného podzimu.

Jedná se o dvě jezírka. Horní leží těsně pod Skryjským vodopádem, dolní leží o několik metrů níže, mezi stromy.

skryjská jezírka

Polovina trasy našeho téměř 5 kilometrového výletu ke Skryjským jezírkům vede kolem Zbirožského potoka, pokud se sem tedy vydáte v parném létě, možná tu nebude tolik vody, ale určitě oceníte možnost osvěžení. Pokud se sem vydáte na podzim, jako my, můžete se kochat nádherně zbarvenými lesy a cestou určitě nasbíráte nějaké houby.

Trasa je vhodná pro chodce, děti tak od 3 let. Připravte se na to, že budete přecházet potok přes můstky, scházet po skále nebo se přidržovat skály, abyste nespadli do vody. O to víc dobrodružství si s dětmi užijete a určitě na výlet jen tak nezapomenete. My taky!

Nedbali jsme totiž doporučení, že trasa není vhodná pro kočárky, vzali s sebou sportovní croozer, který tady s námi zažil revoluci. Přejet přes úzké mosty byla ještě pohoda, ale když jsme museli přenášet vozík přes vodu těsně podél skály a některé průlezy měli na šířku sotva půl metru. Mokré boty a pot až na… Takže poučení pro všechny – s kočárky a vozíky sem prosím nejezděte. 

Odrážedla s sebou vzít můžete, ale určité části cesty je budete muset poponést (možná i včetně dítěte).

My jsme poslední část cesty šli po silnici. Moc aut tudy nejezdí a byla to nejkratší trasa zpátky k autu.

skryje

Nedaleká obec Skryje spolu se svým půvabným okolím jsou také velmi známé jakožto významné paleontologické naleziště zkamenělin, které proslavil věhlasný francouzský badatel a inženýr Joachim Barrande.

Ke Skryjským jezírkům se určitě ještě vydáme, je tu krásně. Naše další tipy na výlety po ČR najdete tady.

 

2 Komentáře

  1. Dotaz
    25. 10. 2020

    Dobrý den, děkuji za tip, je to prosím zvládnutelné když půjdu sama se 4 a půl rocnj slečnou a roční v nosítku? Dekuji

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      30. 10. 2020

      Zdravím Jani, určitě je to zvládnutelné.
      Užijte si výlet. S

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top