fbpx

Na návštěvě u zvířátek ve Farmaparku Muchomůrka ve Svobodě nad Úpou

krkonoše s dětmi

Pokud chcete s dětmi v Krkonoších navštívit místo, které má atmosféru a nepotkáte zde v hlavní sezóně stovky lidí, rozhodně byste se měli vydat do farmaparku Muchomůrka, který najdete nad městem Svoboda nad Úpou a nabízí svým návštěvníkům nevšední zážitek v přírodě.

Do Farmaparku Mochomůrka jsme se chtěli podívat už na jaře, ale kvůli letošní situaci ve světě a s tím spojeném zavření Muchomůrky pro veřejnost, jsme se sem dostali až o prázdninách.

Zooparků a míst se zvířátky jsme navštívili už dost a baví mě srovnávat jednotlivá místa. Nejvíc mi jde o atmosféru, přístup k návštěvníkům a možnost kontaktu se zvířaty.

farmapark muchomůrka svoboda nad úpou

Zoopark Muchomůrka leží na kopci ve Svobodě nad Úpou, odkud je jedna přístupová cesta, kudy se sem dostat. Zaparkujte ve městě a budete následovat ukazatele. (Autem se k areálu nedostanete.) Cesta není dlouhá, ale počítejte se stoupáním. Druhá trasa vede z Jánských lázní, je méně náročná, vede po hřebeni. Obě cesty jsou sjízdné kočárkem, odrážedla bych na trasu ze Svobody moc nedoporučovala.

Na kopci na vás čeká velká muchomůrka, pod kterou se můžete na chvíli schovat, když už máte dost poledního slunce nebo když vás překvapí déšť. Dále cestou k Farmaparku Muchomůrka potkáte několik dřevěných soch. U každé sochy si můžete přečíst příběh, který se se sochou spojuje.

Pak už máte Farmapark na dohled.

Projdete kolem plotu k pokladně a můžete se podívat, co na vás a vaše děti čeká.

farmapark muchomůrka svoboda nad úpou

A co vás tedy čeká?

Farmapark Muchomůrka není klasickou farmou, kterou jste možná už někde navštívili. Jedná se spíš o velké dětské hřiště v přírodě, kde kolem vás pobíhají kozy a ovce, během toho kdy si vaše děti pouští kuličku po obrovské kuličkodráze, houpají se na houpačkách, hrají golf, cvnkají kuličky do důlku, jezdí na klouzačce nebo si pinkají tenisovými raketami.

Mají tu moc pěkné pískoviště, ale počítejte s tím, že do písku, ve kterém si vaše děti hrají, mohou místní obyvatelé vykonat potřebu. (Ano, to jsme viděli na vlastní oči.:) Děti si mohou sednout na malé traktory.

Moc mě zaujal celkový koncept Farmaparku Muchomůrka. Pokud preferujete místa s duší a máte rádi místa, kde nepotkáte stovky dalších lidí, určitě se sem s dětmi vydejte.

Navštívit v koutku můžete drůbež a králíky a za 10 Kč je nakrmit. Nebo se projet za poplatek na poníkovi.

farmapark mochomůrka

V areálu se dá zakoupit občerstvení, zmrzlina, limonády a káva. Zaujal mě kompost, kam se dá vyhodit kelímek od kafe a pozorovat, jak se rozkládají.

Vstupné se platí jednotné 100 Kč. Pouze děti do 2 let a psi na vodítku vstupné neplatí. Oficiální stránky s otevírací dobou jsou zde.

Ve Farmaparku Muchomůrka se nám moc líbilo. Zaujal mě těsný a přesto přirozený kontakt se zvířaty, které se pohybují kolem vás. Najdete zde spoustu aktivit, které zabaví malé i větší děti a můžete zde strávit i půl dne. Rozhodně se sem vrátíme.

Naše další tipy na výlety za zvířátky najdete tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top