fbpx

Pohlaďte si zvířátka v Zooparku Olovnice

farmička olovnice

V malé vesničce nedaleko Kralup nad Vltavou najdete Farmičku Olovnici – zoopark, který nabízí unikátní možnost kontaktu se zdejšími zvířaty.

Návštěvu je třeba předem domluvit na telefonním čísle +420 774 508 158. My jsme to nevěděli a dorazili jsme bez objednání. Nejprve jsme nikoho uvnitř neviděli, ale po chvíli se nás ujala jedna z ošetřovatelek zvířat. Začala nám vyprávět, jak to u nich chodí a když nám nabídla, že Sabča může jít mezi surikaty do výběhu a nakrmit je, já jsem neváhala ani vteřinu, ona byla trošku překvapená, ale nakonec jsem ji vysadila a šly jsme dovnitř.

Celý zoopark Olovnice vznikl přibližně před dvaceti lety, postupně zvířata přibývala až se majitelé rozhodli, že zprostředkují kontakt se svými mazlíčky i ostatním lidem a farmička se otevřela pro veřejnost.

zoopark olovnice

Mezi největší lákadla zooparku Olovnice jistě patří rodina lvů, která má aktuálně dvě malá koťata, která se v době naší návštěvy kočkovala ve výběhu a pak spokojeně usnula u mámy.

Navštívili jsme malou velbloudici Rozárku, kterou jsme sledovali při krmení. Sabča dostala bodlinu dikobraza, pohladili jsme si kozy, pozorovali roztomilé ostříhané alpaky a šli do výběhu s morčaty. Dále zde můžete pozorovat oslíky, rysy, mnoho druhů papoušků, lemury, velbloudy, klokany, slepice a mnoho dalších. Prostě návštěva plná zážitků jak pro děti, tak pro dospělé.

Za nás mohu říci, že se jedná o jedno z nejlepších míst se zvířaty, které jsme zatím navštívili ( a že jich je už docela dost). Nejen kvůli tomu, že můžete některá zvířata navštívit v jejich výběhu, ale zároveň po rozhovoru se dvěma ošetřovatelkami cítíte, že celá rodina svůj zoopark Olovnice vede s láskou ke zvířatům a svoje svěřence berou jako členy rodiny.

Během návštěvy se můžete na cokoliv zeptat, ošetřovatelé jsou milí a ochotní a můžete se dozvědět spoustu zajímavostí ze života zvířat.

olovnická farmička

Příspěvek na krmení zvířat je za dospělého 100 Kč a za děti 40 Kč a vzhledem k tomu, co zde můžete zažít, mi tato cena přijde víc než přijatelná. Zároveň můžete do zooparku Olovnice přinést pro zvířata zeleninu, ovoce nebo sušené pečivo a předat je ošetřovatelům.

Nesmím však zapomenout zmínit, že krmit zvířata a hladit je je možné pouze po domluvě s ošetřovateli a vždy je nutné přemýšlet a použít hlavu, než vlezete vy nebo vaše děti někam, kde to pro ně může být nebezpečné. 

V areálu není občerstvení, ale ve vesnici Olovnice je na návsi hospoda. My jsme ji nezkoušeli.

Naše další tipy, kam se vydat za zvířátky najdete tady. Pokud máte další tip, budeme rádi, když nám napíšete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top