fbpx

Krkonoše s kočárkem – Stezka k lanovce – Pec pod Sněžkou

stezka k lanovce na Sněžku

Navštívit naši nejvyšší horu by měl z každý správný vlastenec alespoň jednou za život. Na Sněžku se můžete dostat několika cestami a jedna z nich vede z Pece pod Sněžkou lanovkou. Ta prošla mezi roky 2011- 2013 rekonstrukcí a na vrchol se můžete dostat moderními kabinkami.

Pokud chcete své děti zaměstnat před cestou lanovkou, případně pokud je u lanovky dlouhá fronta, pošlete jednoho člena výpravy napřed pro vstupenky a vy se s dětmi vydejte od parkoviště Interaktivní stezkou k dětskému hřišti u lanovky na Sněžku.

Cestou vás a vaše děti čeká celkem 7 zastavení, u kterých budete řešit různé hlavolamy a aktivity.

Na začátku Interaktivní stezky si do mobilu přes QR kód stáhnete aplikaci, do které budete nahrávat fotky správných odpovědí u jednotlivých zastavení.

stezka k lanovce na Sněžku

U prvního stanoviště například za úkol na obrázcích u stojanu najít fotku rostliny, která je ve znaku Krkonošského národního parku. Fotka se má nahrát do aplikace. Úkolem manuálním je na tomto stanovišti seřadit dřeva podle velikosti – vznikne tak tajenka. Nám se podařilo vyluštit pouze jedno slovo – naše Sabča tento úkol trochu sabotovala a dřeva stále přemisťovala.

Na dalším stanovišti je třeba zase za úkol seřadit v hlavolamu čísla v tabulce od 1 do 15. To bylo něco pro naší babičku. Jela jako fretka a skládala.

Všechna stanoviště jsou od sebe vzdálena tak, že na další vidíte a můžete tak dítko trochu popohnat, když nechce jít dál.

Celá tato stezka končí sedmým stanovištěm na hřišti u stanice lanovky, kde se můžete potkat se svým vyslancem, co šel pro lístky. Děti si tu mohou pohrát na třech hřištích, které jsou rozděleny podle věku.

stezka k lanovce na Sněžku

Myslím, že se tato stezka opravdu povedla. Každý z výletníků si najde to svoje, co ho baví a v čem může pomoci ostatním.

Nám bohužel nešly načíst do aplikace fotky, ale jednak jsem to chtěla zkusit spíš kvůli sobě a zároveň máme důvod se sem vydat znovu.

Když se budete vracet z výletu ze Sněžky také lanovkou, vydejte se druhou stranou – podél Úpy. Je tu úžasný klid a my tu dokonce potkali zajíce.

Celá trasa Interaktivní stezkou k dětskému hřišti u lanovky na Sněžku, je vhodná pro kočárky i odrážedla a vstupné se neplatí. Je však možné, že během hlavní turistické sezony tu bude hodně lidí.

stezka k lanovce na Sněžku

stezka k lanovce na Sněžku

stezka k lanovce na Sněžku

stezka k lanovce na Sněžku

stezka k lanovce na Sněžku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top