fbpx

Podívejte se do tlamy krokodýlům v Krokodýlí ZOO Praha

krokodýlí zoo praha

Víte, kde v Praze kromě zoologické můžete na vlastní oči vidět několik druhů krokodýlů, želv, leguánů a hadů? V Krokodýlí ZOO v Holešovicích!

Vchod do Krokodýlí Zoo najdete hned vedle restaurace. Dovnitř půjdete po schodech, jestli pojedete s kočárkem, počítejte s tím. Vevnitř je velmi teplo a dusno. V zimě si odložte teplé kabáty a pojďte s námi obdivovat plazy.

V Krokodýlí ZOO Praha najdete zástupce 4 druhů plazů- krokodýly, hady, želvy a ještěry. Určitě děti zaujme, kolik druhů krokodýlů zde žije a jak jsou vzhledem rozdílní.

Věděli jste třeba, že se krokodýli v průměru dožívají shodného věku jako lidé. V prvních dvaceti letech života rostou poměrně rychle, pak se růst zpomaluje třeba jen na dva centimetry ročně. 

V prostorech ZOO najdete také poutavé fotografie a informační tabule se zajímavostmi. Ty já si většinou fotím do mobilu, abych si je doma v klidu mohla přečíst.

krokodýlí zoo

Krokodýlí ZOO Praha není co do velikosti úplně rozlehlá, přesto si myslím, že zde s dětmi hodinu až dvě určitě strávíte. V prostoru najdete i křesla, kde si můžete na chvíli odpočinout.

Při návštěvě s malými dětmi jistě oceníte stupínky u každého terária. Nemusíte tedy děti pokaždé zvedat, aby si prohlédly zvířata uvnitř. Je zde také malý dětský koutek se židličkami, pastelkami a tematickými omalovánkami.

Za 100 Kč tady můžete nakrmit želvu nebo se vyfotit s malým krokodýlkem. Děti jistě potěší (některé rodiče zas tak moc ne) velké množství suvenýrů s motivem krokodýlů.

Sledujte jejich stránky, kde se dozvíte více o akcích.

Vstupné plné 170 Kč, snížené 110 Kč a děti do 3 let zdarma. Rodinné vstupné 490 Kč.

krokodýlí zoo

V Krokodýlí ZOO jsme byli se Sabinkou už podruhé. Poprvé jsme ji navštívili, když jí bylo něco přes rok. Tenkrát se jí krokodýli líbili, ale řekla bych, že z návštěvy až tolik neměla. Teď jsou jí tři, a ač se sem nejdřív bála jít, že jí krokodýl kousne, nakonec byla nadšená.

Běhala od jednoho terária ke druhému, lezla na stoličky a s blaženým výrazem mi pořád vyprávěla, jak se na ní krokodýli smějí. U výběhu s velkými želvami jsme se zdrželi taky docela dlouho, protože jsme pozorovali, jak děti želvy krmí. Příště si to také vyzkoušíme.

Nakonec jsme si domů odnesli i pár vymalovaných krokodýlů z dětského koutku.

Pokud vás a děti krokodýli zaujmou, můžete si o nich přečíst něco na těchto stránkách a pokud se s námi chcete vydat za zvířátky, podívejte se sem.

 

2 Komentáře

  1. Zoo
    2. 11. 2020

    V Zoo Praha jsem byla několikrát, je to tam fajn. Doufám jen, že ZOO přežije pandemii bez problémů, stát by jí měl pomoci a nespoléhat jen na příspěvky lidí.

    Odpovědět
    1. Rodina cestuje
      2. 11. 2020

      Doufáme, že i menší ZOO, které nemají tolik příležitostí k získání peněz pro své svěřence, tuto nelehkou dobu zvládne.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top