fbpx

Navštivte Chuchelský háj – minizoo, hřiště i léčivý pramen

chuchelský háj
Mezi naše oblíbené výletní cíle v Praze rozhodně patří návštěva Mini Zoo v Chuchelském háji. Nejen, že zde potkáte divoká zvířata, ale samotný háj nabízí spoustu míst, která stojí za návštěvu.

Auto parkujeme na Barrandově, přejdeme hlavní silnici a polní cestou se vydáváme k lesu. Pěšina do lesa bývá občas trochu bahnitá, takže pokud pojedete po dešti s kočárkem nebo odrážedlem, měli byste s tím počítat.

Cestou míjíme dětské hřiště, které bývá v obležení dětí. Kousek dál se z lesa vynořuje Mini Zoo. Chovají tu více než 30 druhů živočichů, kteří se kvůli svému zdravotnímu hendikepu nemohou vrátit do volné přírody.

Mezi ty nejatraktivnější obyvatele podle nás patří rys, divoká prasata, jeleni, mufloni nebo liška. Asi poprvé jsem právě tady viděla mývala.

Mini Zoo je pod správou Lesů hlavního města Prahy a pořádá programy pro školy i pro veřejnost. My jsme Mini Zoo v Chuchelském háji navštívili před Vánoci, kdy jsme mohli nakrmit místní zvířátka. Naše děti však téměř celou dobu prospaly, takže když se Sabča probudila, byla všechna zvířata již spokojeně nakrmena a Zoo se halila do tmy.

V areálu najdete občerstvení a dětské hřiště. Do označených kontejnerů můžete kdykoliv přinést suché pečivo. Krmení zvířat je tu mimo plánované akce zakázané.

chuchelský háj hřiště

Určitě sledujte jejich stránky, kam dávají informace o blížících se akcích. Rozhodně bych chtěla jednou s dětmi vyzkoušet přespání v Chuchelském háji přímo v minizoo.

Jak už jsem v úvodu článku zmínila, v Chuchelském háji je více míst, kam se určitě vydat:

Mariánský pramen – Chuchelské lázně – Kuchelbad

V kopcích nad Malou Chuchlí se skrývá Mariánský pramen – údajně zázračná studánka, která má léčivé účinky. Její voda vyplavuje z těla toxiny, jedy, těžké kovy a hojí oční záněty.

Polský šlechtic, kterého údajně voda z tohoto pramene vyléčila, zde nechal postavit poutní kostel. Podle pověsti tudy chodíval i svatý Jan Nepomucký do Zbraslavi, a proto byl tento kostelík zasvěcen právě jemu.

Vodu ze zázračného Mariánského pramene si prý nechala posílat i císařovna Marie Terezie.

chuchle rodina csetuje

Kostel sv. Jana Nepomuckého

Tento kostel je dominantou městské čtvrti. Určitě jste ho zahlédli, když jste někdy jeli autem po Strakonické. Od kostela je krásný výhled na Prahu a Vltavu hluboko pod vámi.

Když jsme o Vánocích navštívili Mini Zoo a vydali se Chuchelským hájem dále až ke kostelu, právě zde probíhal adventní koncert místních pěvců a místo mělo kouzelnou atmosféru.

Areál Zdraví Velké Chuchle

Pokud máte starší děti a po vycházce budou mít stále energie na rozdávání, vydejte se s nimi sem a nechte je, aby si trochu protáhly tělo.

Lesní mini hřiště a altánek

Moc pěkné hřiště, které určitě nesmíte vynechat, když budete potřebovat unavit vaše menší děti.

 

Pokud se vám článek líbil a víte o někom, koho by právě tento výlet do minizoo v Chuchli zaujal, budeme moc rádi za sdílení. Případně pokud máte další podobné tipy, kam se vydat na výlet, určitě se s námi podělte, protože prověřených tipů na výlety nikdy není dost. 🙂

 

1 Komentář

  1. […] v Praze. Psali o něm například overenorodici.cz, mamadodeste.cz, mujfialovysvet.blogsport.cz, rodinacestuje.cz a mnoho dalších. Jestli jste studijní typ, můžete si všechny blogy přečíst. Jestli ne, […]

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top