fbpx

Náš cestovatelský rok 2019

Rok 2019 pro nás byl nejčernějším rokem našeho společného života a jsem ráda, že do jeho konce zbývá už jen pár dní, které jsme se rozhodli trávit s celou rodinou pohromadě na statku Polžov v jižních Čechách.

Začátek roku jsme si užívali cesty ve třech, s miminky v břiše. Potom přišlo několik náročných měsíců, po kterých vše vypadalo, že je na dobré cestě. V půlce června nás postihla rodinná tragédie a my jsme museli sbírat síly, abychom se ze ztrátou našeho malého andílka vypořádali.

Když nám z porodnice propustili malého Štěpánka, svět byl zase o něco veselejší.

Štěpánek se narodil opravdu maličký, proto jsme měli zpočátku trochu strach, jak to bude na cestách zvládat. Podnikali jsme výlety po Čechách, užívali si společný čas. Štěpík po nás naštěstí podědil toulavé boty a na výletech celé dny prospal.

V říjnu jsme se vydali na naši první cestu za hranice (když nepočítám překročení Polské hranice v Krkonoších) na sever Itálie.

Pojďte se s námi podívat, kam vedly naše cesty v roce 2019

Leden

Belgie

Tranzitním místem na cestě na Maltu bylo město Charleroi, odkud létají nízkonákladové aerolinky. Ve městě jsme strávili noc a musím říct, že nás město nezaujalo. V centru najdete jeden velký obchoďák, kvůli kterému jsou okolní ulice úplně vyprázdněné – obchody se přestěhovaly z centra do obchoďáku a Charleroi tak trochu působí jako město duchů.

Malta

Pobyt na Maltě jsme si moc užili. I když nám ostrov ukázal, jak počasí může být nevyzpytatelné, většinu času jsme si užívali azurovou oblohu.

gozo

Únor

Itálie Bari

Výhodné letenky nás tentokrát dostali na jih Itálie – do oblasti Apulie – do Bari. Užívali jsme si příjemnou středomořskou atmosféru a výborné jídlo, a ač jsme byli v bundách, vidět po několika týdnech sluníčko bylo doslova balzámem na duši. Podívali jsme se i do města Alberobello, které je zapsané v UNESCO.

bari

Březen

Šumava

Letošní návštěva Šumavy byla trochu náročná. Ondrovi nebylo dobře po odběru kostní dřeně, kterou v únoru daroval a já s těhotenským břichem taky neměla energie na rozdávání. Navštívili jsme Chalupskou slať a protože už nebyl sníh, Sabinka si užívala čvachtání v blátě.

chalupská slat

Červenec

Špindlerův Mlýn

První naše cesta se Štěpánkem vedla do srdce Krkonoš do Špindlerova Mlýna. Poprvé tady jel lanovkou, zdolal svoji první tisícovku a všechno to prospal.

krkonoše

Srpen

Benecko

Poslední prázdninový víkend jsme si užívali na Benecku. Počasí vyšlo na jedničku. Zdolali jsme rozhlednu Žalý, potkali se s kamarády v občerstvení Rovinka a dokonce se koupali v bazénu. Byla jsem překvapená, jak málo lidí Benecko na konci prázdnin navštívilo.

benecko

Říjen

Severní Itálie

Naše první zahraniční cesta autem do Itálie. Okruh Lago di Garda – Verona – Benátky – Bibione. Skvělý oddych, výborné jídlo a ochutnávání všech jahůdkových zmrzlin, které se daly kde koupit.

rodina cestuje benatky

České Švýcarsko

Státní svátek jsme využili k výletu na prodloužený víkend do Českého Švýcarska. Ubytování jsme sehnali v Krásné Lípě a užívali si s babičkou a dědou výlety po této krásné oblasti. Rozhodně se sem chceme brzy vrátit.

Listopad

Josefův Důl

V listopadu jsme se vydali na prodloužený víkend s dětmi a babičkou do vyhlášeného hotelu pro děti – Hotelu Peklo v Josefově dole. 4 dětské herny, bazén a spousta hraček – z toho všeho byla naše malá cestovatelka nadšená. Recenzi našeho pobytu připravujeme.

josefuv dul

Prosinec

Polžov

Díky Amazing Places jsme našli ubytování na statku na jihu Čech na Vánoce pro celou rodinu. Přestože nám počasí moc nepřálo, Vánoce jsme si užili. Prošli jsme si adventní trh v Českém Krumlově, krmili slepice a kochali se krásnou přírodou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top