fbpx

Navštivte s dětmi Zoopark Milíčov

zoopark milíčov kozy
Zoopark Milíčov se nachází na hranici Prahy, na dohled od paneláků Jižního města, klidné místo oddělující přírodu Milíčovského háje a „městskou džungli“.

Ač jsem rodilá Pražačka, tak tuto oblast vůbec neznám. Parkujeme auto a už za nedalekým plotem vidíme krásnou hnědou krávu. Vcházíme dovnitř. Krávě a jejímu telátku dělají ve výběhu společnost krocan s krůtou a husy.

zoopark milíčov vstup

V dalším výběhu mohou děti nakrmit kozy. Ty však v době naší návštěvy spí a nechceme je rušit. Granule se dají koupit v občerstvení.

Volně tu pobíhají slepice, naší dvouleťačce vysvětluji, že vajíčka, která vidíme v kurníku, snesla právě ona. V králíkárně tu obdivuje huňaté králíky. 

Uprostřed zooparku Milíčov je krásná vodní nádrž s vodními ptáky, které můžou děti sledovat z dřevěného mola.

zoopark milíčov rodinacestuje

Zoopark  Milíčov není moc rozlehlý, ale rozhodně tu budou děti nadšené. Potkají zde jak známé druhy domácích zvířat, tak i exotická zvířata.

Věděli byste například, jak vypadá mara stepní, která tu odpočívá pod slunečníkem? Jedná se o nejrychlejšího hlodavce světa, který pokud vycítí nebezpečí, dokáže prý běhat rychlostí až 60 km/hod.

Sabinka nejvíc vzpomíná na roztomilou veverku, která bláznivě šplhala po své kleci a počurala jednu malou návštěvnici.

Já jsem byla nadšená z výběhu nutrií. Byly hrozně zvědavé a celou dobu pozorovaly přes zídku děti a promenádovaly se ve vodní nádrži u skleněného výklenku.

V Zooparku Milíčov se můžete občerstvit běžnými „pochutinami“ jako je párek s chlebem, grilovaná klobása apod.

V areálu najdete i vybavené pískoviště.

zoopark milíčov pískoviště

Otevřeno mají každý den kromě pondělí. Vstupné za dospělou osobu je 50 Kč, dítě v doprovodu dospělé osoby je zdarma. Přesnou polohu najdete zde. Parkovat se dá u nedalekých paneláků zdarma.

Hned vedle Zooparku Milíčov se nachází výběhy koní Městské policie, které můžete taky pohladit a pokud nebudete mít přírody stále dost, můžete pokračovat v procházce do Milíčovského háje. Tuto vycházku jsme tentokrát nestihli, ale jistě se sem brzy vrátíme a vydáme se dále do přírody.

Naše další tipy na výlety za zvířátky v Praze najdete v novém ebooku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top