fbpx

Nakrmte zvířátka na statku U Merlina v Chyňavě

statek u merlina rodina cestuje
Mezi Prahou a Berounem v nenápadné vesnici Chyňava stojí statek U Merlina, který si vaše děti jistě zamilují. Nenápadný vstup nedá na první pohled tušit tomu, jaké uvnitř děti mohou zažít dobrodružství.

Tip na výlet do Chyňavy jsem dostala od mojí mamky, která statek navštívila se svými školkovými dětmi. Tato návštěva se prý však nesetkala se zájmem dětí a tak jsem byla zvědavá, jaké to tam tedy bude a zda naše dvouleťačka bude spokojená.

Parkujeme auto, v pokladně zaplatíme vstupné a milá paní nám dává instrukce, jak to u nich chodí. Do označených výběhů je možné vstoupit a krmit zvířata, na jiná (včetně pumy) se sahat nesmí. Za 20 Kč je možné koupit plný kelímek dobrot pro zvířátka.

statek u merlina rodina cestuje

Na dvoře mají výběh surikaty, v maštalích si můžete v teráriích prohlédnout leguány, agamy a opičky.

Skrz stodolu se dostanete do zadní části statku, kde přebývá většina místních zvířátek.

statek u merlina rodina cestuje

Tady může začít to pravé dobrodružství!

Velký úspěch u naší Sabinky měl výběh s králíky a morčaty, které krmila z ruky granulemi. Králíci jsou velmi kontaktní a naše malá cestovatelka si tak poprvé v životě mohla králíka pohladit. ( No jo, je to dítě z města..)

statek u merlina rodina cestuje

Když se nám ji podařilo dostat od králíků, šli jsme na projížďku na poníkovi. To pro ni bylo také poprvé. Sabče se to moc líbilo, byla jsem ale trochu zklamaná z toho, že si prošla pouze jedno kolečko.

Od poníka jsme pokračovali dále kolem klece s nádhernými papoušky Ara až k výběhu s velbloudy, koni, oslíkem, lamami, pštrosem.

statek u merlina rodina cestuje velbloud

Ve výběhu se slepičkami si jedna z nich uklovla svačinu naší Sabči, ve vedlejším výběhu na nás zasyčela naštvaná husa. Beran s pořádně velkými rohy všechny ostatní ovce odháněl během našeho krmení.

Skvělý byl výběh s kozami, do kterého se dá vstoupit. Kozy byly zvědavé, nechaly se pohladit a kdokoli si u jejich výběhu zakoupil za 10 Kč hrst granulí, byl v jejich obležení.

statek koza

Z dalších zvířat, které zde můžete pozorovat, bych určitě zmínila krávy, vodní buvoly, nosála, páva, pumu. Zvířat je tam ještě více, ale nerada bych vám prozradila vše. Jeďte se tam raději sami podívat a nechte si děti prožít neopakovatelné setkání se zvířaty, na které budou rozhodně vzpomínat.

My se tam určitě brzy vrátíme!

Vstupné pro dospělého stojí 100 Kč, pro děti od 1 roku a seniory 50 Kč a rodinná vstupenka (2+2) vyjde na 270 Kč. Jízda na poníkovi je za 20 Kč.

statek beran

Na naše další tipy na výlety po České republice se můžete podívat zde.

Statek U Merlina má oficiální webové stránky tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top