fbpx

Jízda za zvířátky Špindlerův Mlýn s kočárkem

špindl rodina cestuje
Pokud máte malé děti a nevíte, kam s nimi vyrazit na výlet v okolí Špindlerova Mlýna, vydejte se po stopách krkonošských zvířátek na novou naučnou stezku Jízda za zvířátky.

jízda za zvířátky

Lanovka ze Svatého Petra vás vyveze na Přední Planinu, kde tato stezka začíná. Všechny děti zde jistě ocení krásné hřiště, které se nachází pod restaurací Na Pláni. Mohou si zde zaskákat na nafukovací trampolíně, vyfotit se s Krakonošem, pohrát si s vodou v malých korytech nebo šplhat po lanové pyramidě. To vše s úžasným výhledem na okolní strmé vrcholy, což jistě více než děti ocení jejich rodiče během hlídání.

špindl rodina cestuje

Pokud už si děti dostatečně pohrály, vydejte se zpět k lanovce, kde potkáte první zvířátko,  a odtud dále po žluté cyklistické trase.

Čeká vás 7, 7 km dlouhá procházka/ projížďka, která vede krásnou krkonošskou přírodou, sedm zastavení, během kterých se dozvíte zajímavé informace o zvířecích obyvatelích našich nejvyšších hor. U každé zastávky si můžete odpočinout na lavičce s přístřeškem a vyfotit si vyřezané zvířátko. Nezapomeňte si cestou nasbírat sladké borůvky a užívat si krásnou přírodu.

špindl rodina cestuje

Lanovka na Pláň jezdí v létě každou půlhodinu. Kočárek nebo kolo vám přepraví zdarma. Jedna jízda nahoru pro dospělého vyjde na 350 Kč, naše děti (2 a 0 let nic neplatily). Jízdenku je možné si zakoupit předem online.

špindl rodina cestuje

S kočárkem je cesta pohodlně sjízdná, jen v horní části by se nám víc hodil sportovnější kočárek s odpružením. Ten jsme tentokrát ale nechali doma.

Mapu naučné stezky najdete zde a tipy na další naše výlety najdete tady.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top