fbpx

Jak jsme neletěli na Madagaskar aneb když máte víc štěstí než rozumu

Na začátku července jsem zahlédla na svých oblíbených stránkách s akčními letenkami super akci. Letenky z Milána na ostrovy Madagaskar, Mauricius a Seychely za necelých 6000 Kč! Tomu nešlo odolat! To bude skvělé dobrodružství, říkala jsem si.

Chvíli hledám nejvhodnější termín a vybírám pro naši cestu ostrov Mauricius. Chvíli googlim a pohled na ty úchvatné pláže mě rozhodne k nákupu. Pak si ale říkám, jestli není na cestování Mauritius malý. Co tam budeme dva tři týdny dělat? Letenky na Madagaskar sice vycházejí asi o 50 euro na osobu dráž, ale viděli jste už někdy roztomilé obličeje madagaskarských lemurů? Z nich bude naše Sabinka nadšená! A baobaby? Ty přeci musíme vidět!

Nakonec tedy padne rozhodnutí, že se Sabinkou navštívíme ostrov Madagaskar.

Kupuji letenky a jsem nadšená. Moje nadšení však netrvá dlouho. Když si na internetu vyhledám informace o cestování po Madagaskaru s malými dětmi, nic tam nenacházím, respektive nacházím informace o to, že to není úplně vhodná destinace pro malé děti.

pláže

Madagaskar je čtvrtý největší ostrov na světě a má poměrně špatnou infrastrukturu a cestovat po ostrově je možné pouze s autem s vlastním řidičem nebo letecky. Pro malé dítě by byly přejezdy moc náročné, kdybychom chtěli navštívit alespoň nějaká místa Must see z Tripadvisoru.

V tu chvíli mi došlo, že jsem svým výběrem šlápla asi vedle a přemýšlela, jak z toho vybruslit.

Na severu ostrova jsou úžasné pláže. Jedna z možností tedy je, že se přesuneme tam a užijeme si koupání v Indickém oceánu v nějakém pěkném a čistém resortu. Hledala jsem spojení a zjistila, že bychom se tam letecky z hlavního města dostali za stejné peníze jako jsem koupila ty svoje super akční letenky. To by cenu za dopravu přinejmenším zdvojnásobilo.

Další stránka, kam vedlo mé vyhledávání informací o Madagaskaru, byl web Ministerstva zahraničních věcí, které rozhodně doporučuji před jakoukoli vzdálenější cestou navštívit. Tam jsme se dozvěděli, že Madagaskar už od loňského roku sužuje dýmějový a plicní mor. Při čtení slova „mor“ mi bylo jasné, že na Madagaskar s naší roční holčičkou jet rozhodně nemůžeme.

Byla jsem z toho rozladěná. Vypadalo to jako totální pecka a skončí to fiaskem. Pár dní jsme si to nechali rozležet v hlavě a pak jsme kontaktovali agenturu, přes kterou jsme letenky kupovali, o možnosti storna.

Začal kolotoč zpráv, nekonečné čekání na odpovědi, které by jakkoli vyřešili naši situaci.

Shrnuto: po stornování by nám vrátili asi 250 Euro, přepis na jiné osoby není možný a změna destinace je možná po doplacení letenky v plné výši.

Už jsem se smířila s tím, že za svou zbrklost zaplatím poměrně dost. Přeci nemůžeme vzít naši malou do země, kde řádí mor! Když tu jsme na českých portálech s levnými letenkami všimli, že ostatním, kteří si koupili stejné letenky u českých zprostředkovatelů, je aerolinky ruší z důvodu chybného nacenění tarifu. To vypadalo nadějně!

baobaby

Čekali jsme, ale na našem profilu u polského prodejce, u kterého jsme nakupovali, stále svítilo zeleně úspěšné potvrzení rezervace. Kontaktovali jsme je a oni nám storno potvrdili s tím, že nám vrátí peníze. Na zprávy nám odpovídali jednou za den a byla jsem trochu nervózní ze zpráv tipu:

,, Jasně že vám vrátíme peníze, kvůli technickým problémům jsme to však nemohli udělat dnes, ale zítra to určitě uděláme.“

Nebudu už to dále protahovat, zítra peníze opravdu poslali. Nebyla to sice celá částka, ale těch pár stovek mi po tom všem přijde jako to nejmenší.

Z naší zkušenosti vyplývá, že je důležité před ukvapeným nákupem zjišťovat informace a nejít do všeho bez rozmyslu. Zvláště v dnešní době, kdy si informace můžeme zjistit pár kliknutími na internetu.

Měli jsme víc štěstí než rozumu a na Madagaskar se třeba jednou podíváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top