fbpx

Statek Salajna – místo, které nám změnilo život

Každý z nás má místa, která se mu vryjí hluboko do paměti, jsou spjatá s určitým pocitem, vůní, barvou, prožitkem. I my takové místo máme- je jím statek na samém západním okraji Čech, v divoké krajině pohraničí, obklopen pastvinami i hlubokými lesy, opředen nitkami sahajícími hluboko do časů dávných, spjat s osudy mnoha lidí – statek Salajna.

Ještě než v srpnu 2016 proběhly naše zásnuby, věděli jsme, že právě na tomto místě budeme mít o rok později svatbu. Bylo to osudové setkánínejprve prostřednictvím mého tabletu, kdy jsem hledala místa vhodná pro uspořádání veselky. Když jsem čirou náhodou narazila na Salajnu a spatřila fotky statku a jeho okolí, věděla jsem, že již netřeba dále hledat. A poté, co jsem k radosti moji i manželově našla volný zářijový termín, zbývalo jediné – vydat se osobně navštívit místo, kde strávíme ten nejkrásnější den našeho života.

 ,,Při prvním setkání k Vám zde promluví kouzlo starých časů venkova západních Čech, kouzlo dvousetleté historie, které si toto místo zachovalo dodnes.“ 

Citlivě zrekonstruovaný statek s pečlivě zařízenými interiéry, v přízemí hlavní budovy prostorná světnice, které vévodí majestátní kachlová kamna, sousední budova „kolna“ s vybavením a zázemím pro svatební hostinu a raut, potok a malebný rybník, každý detail precizně, esteticky i funkčně promyšlen a sladěn.

Nový život tomuto po desítky let chátrajícímu statku vdechla majitelka paní Dvořáková, která nás velice mile přivítala, provedla usedlostí i okolím a byla nápomocna po celou dobu příprav. Potkala jsem životě jen opravdu málo lidí, jestli vůbec někoho, z koho hned při prvním setkání vyzařuje něco tak zvláštního, příjemného, uklidňujícího a dobrosrdečného, co vás pohladí po duši a vy víte, že se na něho můžete s důvěrou obrátit a vždy se vynasnaží pomoci.

Po necelém roce příprav a plánování přišel 2. září 2017 náš očekávaný den. Ve 14:45 jsme si na břehu rybníčku za statkem řekli své „ano“. Obřad jsme museli posunout, protože nám vydatně pršelo – štěstí!

Déšť byl ale to poslední, co lehce změnilo naše plány. Následné oslavy byly přesně takové, jaké jsme si představovali. Asi jsme měli opravdu štěstí, možná je to jen náhoda, ale kromě magického místa, které dotvářelo úchvatnou kulisu celému veselí, jsme zvolili výtečný catering z Plzně a skvělou kapelu Prague Lounge Trio, která nakonec hrála dvakrát déle, než bylo původně zamýšleno.

Pokud stále hledáte to Vaše místo nebo jen nevíte, kde strávit víkend či dovolenou mimo civilizaci, zkuste Salajnu. Na výběr máte z několika samostatných apartmánů a rozhodně nebudete litovat! A pokud ano, tak pouze proto, že jste o ní nevěděli dříve..

Sylva&Sabča&Ondra

 

1 Komentář

  1. […] místo naší jedinečné svatby Už teď se nemůžu dočkat, až se tam (snad ještě tento rok) vrátíme a vše si […]

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top