fbpx

Tajuplná Linnahall na břehu Baltského moře

Po procházce starým městem Tallinu jsme se vydali k přístavu. Tam nás zaujala obrovská chátrající stavba. Očividně už měla nejlepší časy za sebou. Později jsme zjistili, že se jedná o Linnahall. Místo, které bylo vybudováno jako multifunkční centrum při příležitosti olympijských her v Moskvě v roce 1980.

 

Na internetu jsme našli fascinující fotografie interiérů a rozhodli jsme se, že bychom se rádi podívali dovnitř. Celý objekt vypadal opustěně, jen u jednoho vchodu svítili neony a zvaly návštěvníky do nočního klubu. Dveře byly ale zavřené a místo působilo nevábně.

Když jsme obešli celý objekt, našli jsme jakýsi hlavní vchod, kudy vešel člověk s hudebním nástrojem. Šli jsme za ním a objevili vrátnici do objektu, zazvonili jsme a čekali. Po chvíli se zvlášní chůzí přikolébal vrátný. Výraz jeho tváře a celkový zjev mi připomněl všechny masové vrahy z hororů, na které jsme na střední se zatajeným dechem koukali.

Zeptal se anglicky, co chceme. Otázali jsme se, zda by bylo možné se podívat dovnitř objektu, že by nás to moc zajímalo. Zároveň jsem si nepřála nic jiného, než okamžitě vzít nohy na ramena, než se staneme součástí vraždící hry a nespatříme už nikdy denní světlo. 🙂 Odpověděl nám, že to není možné. Na jednu stranu se mi ulevilo, na druhou stranu nás to moc mrzí, protože podle fotek jsou interiéry opravdu dechberoucí a pro milovníky URBEX jednoznačné MUST SEE.

 

Linnahall se objevila i ve videoklipu Alana Walkera –  Faded.

Podle dostupných informací má být tato stavba rekonstruována a znovu otevřena v roce 2019. To je na jednu stranu škoda, protože místo přijde o genius loci.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top